Ugandacontainer met berg gereedschap gearriveerd

De container met goederen voor drie prachtige projecten in Uganda is gearriveerd. Alle gereedschappen, naaimachines, computers en fietsen zijn bij YWCA, CADWA en AWU aangekomen.

De Vrouwengroep CADWA kan met de naaimachines meer en betere trainingen verzorgen. Met het eenvoudige landbouwgereedschap kunnen ze de vruchtbare grond beter bewerken. En bovenal kunnen meer vrouwen uit buurdorpen meedoen. 

Met een groot aantal gereedschappen, computers en naai- en breimachines kunnen ze bij het Opleidingscentrum AWU (Ankola Western Institute of Science and Technology) de groei van het aantal leerlingen aan. Ook wordt het nu mogelijk om nieuwe trainingen aan te bieden zoals kleermaken, houtbewerken en bouw. Tenslotte maakt het landbouwgereedschap de uitbreiding van de demonstratie-boerderij mede mogelijk.

container arriveert in Uganda.JPG

De meisjes en vrouwen van het Young Women’s Christian Association of Uganda (YWCA) kunnen met een grote zending naaimachines nu vaker zelf achter de naaimachine werken. Door de verschillende soorten machines kunnen zij hun vaardigheden uitbreiden met speciale technieken. Ook kan YWCA meer leerlingen een opleiding aanbieden. De wens van YWCA om de computervaardigheden van de studenten en de toegang tot internet te vergroten kan met een groot aantal computers eveneens in vervulling gaan.

Het was nog even spannend of de computers het land in mochten, maar dat is gelukkig uiteindelijk helemaal goed gekomen! 

Tenslotte vinden tien fietsen hun weg als nazending voor het project van het Revelation Childrens Ministries International (RCMI). Deze fietsen pasten de vorige verzending niet meer in de container van Tools to Work.

Wij wensen YWCA, CADWA, AWU en RCMI veel succes en plezier bij het gebruik van de goederen!

Gerda Van R