Opnieuw een mooi project

boomaanplant Rieko, Kenia.jpg

Opnieuw gaan we werken aan een mooi project. Dit keer voor de organisatie Rieko uit Kenia. Rieko richt zich op arme en kwetsbare kinderen, jongeren, vrouwen en gehandicapten en traint deze mensen in o.a. elektrotechniek en het repareren van auto’s. Maar ook in de textiel, in de bouw, en op het gebied van computers zijn opleidingen mogelijk. Als ze eenmaal een opleiding hebben afgerond, kunnen ze een bedrijfje starten. Ook daarin ondersteunt Rieko deze mensen, bijvoorbeeld door ze gereedschap te geven.

Naast de opleidingen doet de organisatie nog veel meer: ze hebben een lagere en een middelbare school, ze bieden eten en gezondsheidszorg en letten op de rechten van het kind. Daarnaast onderwijzen ze mensen over aids en malaria, ziektes die in Kenia nog veel voorkomen. Tenslotte houden ze ook nog de waterhuishouding en het natuurbehoud in de gaten.

We zijn gestart met het werven van fondsen voor de verzending van gereedschap naar deze geweldige organisatie. Meer informatie over dit project in het projectenoverzicht

bij het schoolbord, Rieko Kenia.jpg
Gerda Van R