Gereedschap voor Rieko in Kenia

BWW_icoon in uitvoering.png

in uitvoering


Culemborg logo.png

€5000,- BIDOC

Spykman_logo2.jpg

€2000,- spykman

€6.500,-

BWW_icoon vraagteken (anonieme fonds).png

€250,- anoniem fonds

BWW_icoon vraagteken (anonieme fonds).png

€8.350,- anoniem fonds

Rieko richt zich op kwetsbare kinderen, jongeren, vrouwen (o.a. jonge weduwen), gehandicapten, oftewel: alle kwetsbare en arme mensen in de gemeenschap. Ze doen hun werk in het zuidwesten van Kenia, in zowel stedelijk gebied als op het platteland.

Rieko heeft bij bedrijven en opleidingscentra vakopleidingen opgezet. Samen met deze andere organisaties trainen ze jongeren in onder andere elektrotechniek, automonteur, textiel, bouw en computerwerk. De jongeren kunnen hier in de praktijk vaardigheden opdoen waarmee ze zelf later een vak kunnen uitoefenen en een bedrijfje kunnen starten. Rieko ondersteunt jongeren die een vakopleiding volgen of die een vakopleidingen hebben afgerond, maar nog ondersteuning nodig hebben bij het opzetten van hun bedrijfje. Dat doen ze onder andere door gereedschap ter beschikking te stellen. De leerlingen gebruiken het gereedschap om producten te maken die worden verkocht. 50% van de opbrengst is voor de leerling, de andere helft gaat naar Rieko, die het inzet voor de aanschaf en onderhoud van gereedschap en andere materialen. Ook wordt gereedschap in de vorm van een lening aan de oud-leerlingen die een serieus bedrijfje hebben opgezet. Binnen een jaar dienen deze leningen in geld te worden terugbetaald aan Rieko, die ook dit geld weer in gereedschap inzet. Door deze herinvestering kan Rieko continuïteit bieden en hun activiteiten uitbreiden.
Met het gereedschap kunnen de leerlingen een eigen bedrijfje starten. Zonder gereedschap blijven velen zonder werk.

Naast deze opleidingen doet Rieko nog veel meer: ze hebben een lagere school gebouwd en een middelbare school uitgebreid, ze bieden eten en gezondheidszorg en bewaken de rechten van het kind. Ze onderwijzen over gezondheid, aids/HIV en malaria. Tenslotte richten ze zich ook op de beschikbaarheid van water, natuurbehoud en aanplant van inheemse planten en bomen. Voor hun activiteiten en opleidingen biedt Rieko plaats aan internationale vrijwilligers en stagiaires.

Wij kunnen Rieko met de volgende gereedschappen ondersteunen:

  1 elektricienset voor 20 leerlingen
10 individuele elektriciensets
  1 automonteurset voor 20 leerlingen
10 individuele automonteursets
  1 metselset voor 20 leerlingen
10 individuele metselsets
  1 timmerset voor 20 leerlingen
10 individuele timmersets
  1 metaalbewerkingset voor 20 leerlingen
10 individuele metaalbewerkingsets
25 elektrische naaimachines
  5 handnaaimachines
20 computers
10 laptops
7 trainingmateriaalsets per vakgebied

Het project, inclusief transport naar Kenia, kost €22.100,-. Rieko betaalt zelf de kosten van inklaring en transport vanaf havenstad Mombassa.

bouwen aan Rieko Kenia.jpg
boomaanplant Rieko, Kenia.jpg