Aan de weg timmeren in Kenia

BWW_icoon in uitvoering.png

in uitvoering


€3.500,-

BWW_icoon vraagteken (anonieme fonds).png

€5.000,-

anoniem fonds

BWW_icoon vraagteken (anonieme fonds).png

€1,700,-

anoniem fonds

De werkloosheid onder jongeren in Kenia is hoog. Bedrijven en organisaties zoeken wel personeel, maar met kennis en vaardigheden die de werkzoekende jongeren niet hebben. Met name arme, kwetsbare jongeren hebben vaak geen volledige basisopleiding gevolgd, laat staan een vervolgopleiding. Vooral op het platteland zijn er weinig mogelijkheden om een opleiding te volgen. In het westen van Kenia loopt het basisonderwijs ook nog eens achter op de rest van het land.

Oriang Parish verzorgt al vanaf 1990 vakopleidingen aan arme jongeren uit dorpen op het platteland in het gebied bij Kadongo, zo’n 65 km van Kisumu, in het westen van Kenia. Tientallen leerlingen vonden al een baan na een opleiding bij Oriang Parish. Het gaat om jongeren, vaak gehandicapt, die door armoede hun opleiding niet hebben kunnen afronden en die een vak willen leren. De meerderheid van de jongens en meisjes zijn tussen de 14 en 18 jaar en komen uit achtergestelde gezinnen. De meeste zijn als wees opgegroeid en door familie of kerkelijke organisaties verzorgd.

Oriang Parish biedt opleidingen aan in het maken van kleding, in houtbewerking en in de bouw. Alle leerlingen krijgen computerles. De verkoop van gemaakte producten zoals gordijnen, tafelkleden en school- en bedrijfsuniformen levert de organisatie weer inkomsten op. Ook verkopen ze groenten en fruit uit hun eigen schooltuin.
Opleidingen voor automonteur en elektricien zijn in ontwikkeling. De lokalen hiervoor zijn gereed en er zijn al bijna 60 aanmeldingen.

Er zijn te weinig gereedschappen om alle leerlingen in de huidige en nieuwe opleidingen te kunnen voorzien.

We kunnen de opleidingen van Oriang Parish ondersteunen met de volgende gereedschappen:

  1 elektricienset voor 20 leerlingen
  1 automonteurset voor 20 leerlingen
  1 timmerset voor 20 leerlingen
20 elektrische naaimachines
20 computers
  1 lasapparaat
  1 laserprinter
5 trainingmaterialset per vakgebied

gereedschap Oriang Parish.gif

 

Het project, inclusief transport tot aan Kenia, kost €10.200,-. Dit is zonder de kosten voor de inklaring en het transport vanaf de havenstad Mombassa, waar Oriang Parish zelf de kosten voor betaalt.

brick laying project Oriang Parish Kenia.jpg
Naailes bij Oriang Parish.jpg