Ugandees trainingscentrum breidt uit

BWW_icoon gerealiseerd.png

in uitvoering

BWW_icoon spaarvarken (donaties).png

€500,- donatie

BWW_icoon vraagteken (anonieme fonds).png

€5.000,- anoniem fonds

BWW_icoon vraagteken (anonieme fonds).png

€5.000,- anoniem fonds

SpykmanLogo.png

€800,- stichting spykman


Egoli Africa is een Nederlandse stichting, opgezet in 2008. Egoli wil mensen handvatten geven hun levensomstandigheden te verbeteren en onafhankelijk en zelfvoorzienend te worden door onderwijs en uitzicht op werk. Ze ondersteunen en begeleiden mensen op weg naar zelfstandigheid. Een van hun speerpunten is het bieden van toekomstperspectieven door onderwijs en werk. Omdat er verplegers nodig zijn die mensen medische zorg kunnen bieden, vaklieden die letterlijk bouwen aan de toekomst van het land, experts die zich bezighouden met de omgeving en de natuur en professionals die empowerment kunnen geven aan anderen.

Egoli heeft een aantal projecten opgezet, gericht op gezondheid, educatie, landbouw en empowerment. Inmiddels is er ook een Ugandese organisatie: Egoli Africa Uganda.
In Uganda is in 2017 door Egoli een trainingscentrum in Kisozi tot stand gebracht. Met het trainingscentrum wil Egoli een breed aanbod aan opleidingen kunnen aanbieden voor alle lagen van de bevolking. In het trainingscentrum komen jongeren uit Kisozi en omliggende dorpen.
Op www.egoliafrica.org en op hun facebookpagina is meer informatie over deze organisatie en hun activiteiten te vinden.

Trainingen die op dit moment al volop lopen zijn naailessen, het maken van bakstenen en trainingen als watertankbouwer. Daarnaast vinden er op het terrein landbouwactiviteiten plaats. In september 2018 begint een nieuwe opleiding tot kapster.
Ook wil Egoli een timmeropleiding starten. Daar hebben ze nu onvoldoende gereedschap voor. Met het gevraagde gereedschap kunnen ze een klas gaan opleiden.
De naailessen willen ze graag uitbreiden met breien, waarvoor ze dan ook een aantal breimachines vragen.

In 2017 ontving Egoli Uganda 15 fietsen van onze Nederlandse zusterorganisatie Tools to Work. Deze fietsen worden nu gebruikt als vervoermiddel. Zo gebruiken de jonge watertankbouwers de fiets om op verschillende scholen in de regio watertanks te kunnen bouwen. En deelnemers aan de naailessen gaan de door hun gemaakte schooluniformen op de fiets aan scholen verkopen.
De fietsen en de reparatiesets die ze nu vragen zijn bedoeld voor een nieuw op te zetten fietsenwerkplaats. Daarmee kan Egoli jongeren opleiden tot fietsenmaker, kunnen ze workshops geven op scholen en kunnen ze vanuit het trainingscentrum hun diensten aanbieden.

De goederen die we naar Egoli verzenden zijn:
  2 breimachines
  2 overlock naaimachines
  3 trapnaaimachines
  1 timmerset voor 20 leerlingen
  1 metselaarsset voor 10 leerlingen
15 fietsen
  1 fietsenmakerset voor 15 leerlingen
  1 landbouwset
  5 rollators
5 trainingmateriaalsets per vakgebied

Al deze goederen worden gebruikt voor de trainingen van Egoli.

Het project, inclusief transport tot aan Kampala  kost € 11.300,-. Daarbovenop komen de kosten voor inklaring en transport vanaf Kampala. Deze kosten worden door Egoli zelf betaald.  

training bricklaying Egoli Uganda.jpg
naailes Egoli, Uganda.jpg