Eigenlijk is het heel simpel:
we knappen gereedschap op en geven mensen een kans


Wat we willen bereiken

We vinden dat iedereen een kans moet krijgen, zowel mensen hier in Nederland als mensen in ontwikkelingslanden. 
Voor de mensen hier richten we ons op een passende, veilige en stimulerende werkplek voor een ieder die ondersteuning nodig heeft om sociaal en maatschappelijk mee te kunnen doen.  
Voor de mensen in ontwikkelingslanden streven we ernaar dat een ieder (jong of oud, man of vrouw) die een beroep wil leren en uitoefenen, kan beschikken over voldoende en kwalitatief goed gereedschap. 


Wat we doen

In onze werkplaats knappen we gebruikt gereedschap, naaimachines, breimachines, fietsen en computers op en verzenden het naar ontwikkelingslanden. Het gaat naar kleine opleidingscentra en andere organisaties die zich richten op armoedebestrijding en werkgelegenheid. Dat doen zij door middel van training, deskundigheidsbevordering en coaching. Dit deel van ons werk doen wij onder de internationale noemer 'Tools4Change'. Lees meer over Tools4Change projecten
Spullen en materialen die we uiteindelijk níet kunnen verzenden halen we helemaal uit elkaar. De materialen sorteren we en voeren we voor recycling af. 


Wie we zijn

Ons team bestaat uit zo'n 40 medewerkers: een mix van mensen met een rugzakje (zoals autisme of een verstandelijke beperking), vrijwilligers, langdurig werklozen, stagiaires en drie betaalde coördinatoren. Neem een kijkje in de verhalen van onze medewerkers en kom meer te weten over Tim, Maikel, Imke en vele anderen.

We bestaan 30 jaar. Een korte schets van onze geschiedenis.

Betuwe Wereldwijd is een stichting zonder winstoogmerk, met de status van Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Onze ANBI gegevens hebben we op een rijtje gezet. Neem een kijkje in onze portemonnee.

 

doneer

geef gereedschap

word vrijwilliger

meedoen als bedrijf

meedoen met school


dit verzonden wij afgelopen 32 jaar: 

aantal verzonden breimachines en naaimachines

19.039

BREI/naaimachines

aantal verzonden fietsen

5.429

FIETSEN

aantal verzonden computers

2.892

COMPUTERS

aantal verzonden gereedschap sets

7.287

GEREEDSCHAPSSETS