Op eigen kracht in Jinja, Uganda

icoon gerealiseerd.jpg

gerealiseerd


donaties

Diaconie Beesd €800,-

download.png

Dioraphte €5.105,- 

HIV/aids beïnvloedt het leven van velen in Uganda. In het gebied rond de stad Jinja, 90 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Kampala, zijn er onder de vissersgemeenschap veel slachtoffers. Daarnaast zijn er in Jinja veel vluchtelingen. Door de burgeroorlog in het noorden van Uganda zijn veel mensen gevlucht en families uiteen gedreven. Veel mensen zijn naar Jinja gegaan, aangetrokken door de groeiende bedrijvigheid in de stad en de visserij-activiteiten.

Het Revelation Childrens Ministries International (RCMI) biedt de meest kwetsbare groepen in Jinja sinds 2008 lokaal trainingen en opleidingen aan. Naast kinderen, kwetsbare jeugd en vrouwen met HIV/aids, gaat het hierbij ook om weduwen van aidspatiënten. RCMI maakt het hen mogelijk om een vak uit te oefenen door hen kennis en vaardigheden bij te brengen. Ze geven opleidingen in het maken van kleding, houtbewerking en metaalbewerking.

Tijdens de trainingen aan vrouwen worden producten gemaakt. Deze producten, zoals sieraden, worden verkocht. Een geheel ander product dat wordt gemaakt met naaimachines is herbruikbaar maandverband. Het wordt verkocht tegen een laag tarief, zodat het door vrouwen met een laag inkomen aangeschaft kan worden. Het gebruik van maandverband voorkomt schooluitval van meisjes. Een ander voordeel van dit herbruikbare maandverband is dat het minder afval produceert. Ze zijn eenvoudig te wassen met water en zeep.

RCMI geeft ook marketing-trainingen om de producten beter te kunnen verkopen.

Met de inkomsten van de verkoop is een stuk land gekocht waar in 2010 klaslokalen zijn gebouwd. Hier kunnen arme kinderen scholing krijgen.

Ondertussen is er een kinderopvang, wordt basisonderwijs gegeven en is een technische opleiding gestart met een naai-, houtbewerking- en metaalopleiding. Ook bij de technische opleidingen worden artikelen gemaakt die weer verkocht worden, zoals meubels.

Omdat veel mensen een opleiding willen volgen wil RCMI bestaande opleidingen uitbreiden en meer opleidingen starten.

De goederen die RCMI gevraagd heeft zijn:

  2 timmersets
  2 metselsets
  2 elektriciensets
  2 loodgietersets
  2 automonteursets
  2 metaalbewerkersets
  2 schoenmakersets
  2 smidsets
10 fietsen
  5 rolstoelen
10 rollators

De kosten voor dit project, inclusief het transport, komen neer op € 6.005,-. RCMI betaalt zelf de kosten van inklaring en transport vanaf de hoofdstad Kampala, waar wij de goederen heen sturen.

Jinja workshop.png
herbruikbaar maandverband.png