Naaimachines en computers voor Ugandese vrouwen

BWW_icoon gerealiseerd.png

gerealiseerd


donaties

anonieme donatie groen kopie.jpg

€8.325,- anoniem fonds

€100,- anoniem fonds

€3.500,- anoniem fonds

Ondanks dat de welvaart in Uganda de laatste tien jaar fors is gestegen, leeft ruim een derde van de bevolking nog steeds onder de armoedegrens. Zij hebben geen directe toegang tot schoon drinkwater, voedsel, kleding, huisvesting of gezondheidszorg. Vier op de tien kinderen gaat niet naar school. Ook niet wanneer er sprake is van gratis onderwijs. Er is geen geld om boeken, uniformen, maaltijden, etc. te betalen.

Acht van de tien jongeren hebben de hoop verloren. Ze zijn kwetsbaar omdat ze geen baan kunnen vinden, ongeschoold zijn, gebrek aan sociale vaardigheden hebben of een gebrek hebben aan kapitaal voor het opzetten van een eigen bedrijf.

Young Women’s Christian Association of Uganda (YWCA) biedt sinds 1952 meisjes en vrouwen lokaal opleidingen aan. YWCA leert hen vaardigheden zoals het maken van kleding. Daarmee kunnen ze een zekerder bestaan opbouwen. Bovendien dragen ze zo hun steentje bij aan de versterking van de economie van hun land. Sinds de oprichting hebben al veel studenten een opleiding succesvol afgerond. YWCA bevindt zich in Kampala, maar geeft trainingen op tientallen plekken in Uganda, onder andere in Tohoro en Amuria.

YWCA heeft ons om de volgende goederen gevraagd:

20 elektrische naaimachines
10 trapnaaimachines
10 handnaaimachines
  2 overlock naaimachines
10 borduurnaaimachines
10 breimachines
40 desktop computers
10 laptops
  5 laserprinters
  2 beamers

De wens van YWCA is om met meer machines meer praktijk-uren voor de leerlingen te kunnen bieden. Ook hopen ze hiermee meer leerlingen te kunnen opleiden. De uitbreiding naar meer verschillende soorten machines maakt het daarnaast mogelijk dat vrouwen en meisjes hun vaardigheden uitbreiden met speciale technieken. Daarmee kunnen zij hun inkomsten vergroten.

Met de sterke uitbreiding van het aantal computers wil YWCA de computervaardigheden van de studenten en de toegang tot internet vergroten.

De kosten voor dit project zijn € 11.425,-. Dat is inclusief het transport naar Kampala. YWCA betaalt zelf de kosten van inklaring en transport vanaf Kampala.

naailes YWCA Uganda.jpg