Op de plaatsen van bestemming in Kenya

uitladen_container.jpg

Afgelopen januari meerde  weer een schip met daarop een container van Betuwe Wereldwijd aan in een Afrikaans land. Deze keer was de bestemming de haven van Mombasa in Kenya.

Vanuit de haven vertrok een vrachtwagen met daarop de container naar het ‘Inland  Container Depot’ in Nairobi.

Uiteindelijk waren de goederen bestemd voor drie Keniaanse organisaties: Oriang Parish, Rieko en Oyugis.

Oriang Parish bracht de eigen goederen naar het centrum in Sondu.  De organisatie was vooral verrast dat de –opgeknapte- PC’s  er zo goed uitzagen.  Betuwe Wereldwijd ontving speciale dank voor ‘the brand new computers!’

Oriang Parish zag vooral uit naar de gereedschapssets voor de leerlingen die de opleidingen tot automonteur of elektricien willen volgen. Het zijn nieuwe vakopleidingen die nu kunnen worden opgestart. 60 Studenten hadden zich hiervoor ingeschreven en de lokalen waren al in gereedheid gebracht. Met de 20 naaimachines kan Oriang Parish meer leerlingen tot kleermaker opleiden.

projecten_voor_container.jpg

Rieko vervoerde hun deel van de zending naar het centrum in Migore. Rieko verzorgt samen met de polytechnische school een ruim aanbod aan vakopleidingen, onder meer in de elektrotechniek, autotechniek, de bouw en de ICT. Rieko kan weer even vooruit met een behoorlijke voorraad aan machines en gereedschappen.

Zij zijn van plan om  meer trainingen te gaan verzorgen. Daarnaast voorziet de organisatie vakmensen van gereedschappen die nodig zijn om een eigen bedrijfje te kunnen beginnen.

De grote houtbewerkingsmachines uit de container vonden een plek in de meubelwerkplaats van Oyugis bij het stadje Oyugis. De organisatie kon door de ontvangst van las- en spuitapparatuur ook de autowerkplaatsen uitbreiden. De studenten in het naaiatelier hebben nu meer naaimachines ter beschikking.  Dit bij elkaar betekent een uitbreiding van alle opleidingen van Oyugis. Hiermee biedt de organisatie nog meer mensen kans op een opleiding én op werk.

Gerda Van Rkenia