Een bijzondere ontvangstbevestiging uit Ghana

Begin januari arriveerde een ‘Ghana container’ van Betuwe Wereldwijd in de haven van Tema.
De inhoud was bestemd voor drie Ghanese organisaties: SUGLO (N-Nya Behigu Women’s Association), GUBFO (Gubkatimalli Behigu Foundation) en MDRS (Methodist Development and Relief Services).
MDRS coördineerde de processen vanaf de aankomst in de haven.
De organisatie was aanwezig bij het inklaren en regelde een vrachtwagen en een hijsmachine om de container bij hun gloednieuwe, zelfgebouwde vakschool in Hwidiem neer te kunnen zetten.

MDRS maakte de container niet direct open, maar zette er juist extra sloten op en nodigde SUGLO en GUBFO uit om hem enkele dagen later samen in Hwidiem te gaan openen. Dat gebeurde op plechtige wijze onder toeziend oog van de bisschop en in het bijzijn van studenten en docenten.

openen container in Hwidiem Ghana voor MDRS, GUBFO en SUGLO 4.jpg

Deze geestelijke, reverend Boakye, schreef ons een bijzondere ‘Letter of appreciation and gratitude.’
Daarin spreekt hij zijn diepe waardering en dank uit.
Hij wenst BWW en de donoren het veelvoudige van wat ontvangen is terug: “A good measure, pressed down, shaken together and running over, will be poured into your lap. For with the measure you use, it will be measured to you." Ook belooft hij dat staf en studenten de gereedschappen en machines oordeelkundig zullen gaan gebruiken.
MDRS heeft nu kleine werkplaatsmachines, naaimachines en leerling-gereedschapsets voor de bouw en de landbouw ter beschikking. De vakopleidingen in de nieuwe school: de Asante Tano Methodist Technical/Vocational School kunnen van start.

SUGLO bezit opnieuw een voorraad gereedschappen en machines waarmee ze nieuwe studenten kunnen gaan opleiden. Gediplomeerden krijgen weer de middelen om een bedrijfje op te starten.

In de werkplaats van GUBFO kunnen de studenten met de extra naaimachines volop tassen, T-shirts en kleden gaan maken. De opleiding tot timmerman is verstevigd met nieuwe leerlingsets.
De instructeurs konden de nieuwe fietsen uit Nederland goed gebruiken. Ze fietsen ermee naar studenten en gediplomeerden die bedrijfjes hebben opgezet in de plattelandsgemeenschappen.

Gerda Van Rghana