Felix' motto is meedoen

Felix+social+media.jpg

Na het afronden van zijn middelbare school overwoog Felix (19) om een tussenjaar te nemen en te gaan werken. Maar dan moest het wel iets nuttigs zijn waarbij hij zich kon inzetten voor de maatschappij.  Dat vond hij bij Betuwe Wereldwijd. “Het was al snel duidelijk dat ik bij de communicatieafdeling  met social media aan de slag kon. Zo zie je maar dat ook iemand met twee linkerhanden zijn weg kan vinden in een organisatie als Betuwe Wereldwijd.” Het plaatsen van berichten op Facebook en Instagram gaat hem goed af. Het aantal volgers op Facebook is door zijn inzet inmiddels verdubbeld.

“Betuwe Wereldwijd past goed bij mij. We verzenden goederen naar ontwikkelingslanden en dragen zo ons steentje bij om daar projecten te ondersteunen. Maar we zetten ons ook in voor mensen met een rugzakje. Zij krijgen hier een kans om op een passende werkplek met ondersteuning mee te kunnen doen. Hier heb ik geleerd hoe een stichting werkt en wat je voor anderen kan doen. Het werken hier heeft mij ook laten zien dat je je niet hoeft te laten tegenhouden door je eigen beperkingen. Ik heb daarvan geleerd om positiever te denken.”

Zelf heeft Felix ook een beperking doordat hij drie maanden te vroeg is geboren. “Ik heb CP (Cerebrale Parese) doordat ik drie maanden te vroeg geboren ben. Hierdoor is de rechterkant van mijn lichaam veel minder ontwikkeld en heb ik sneller pijn in mijn spieren.  Maar dat houdt me niet tegen, hoor! Ik wielren, doe aan tafeltennis en zit op G-voetbal. Ik speel al 11 jaar als middenvelder bij RVV Rhelico. Het is een hele leuk groep, waar iedereen een kans krijgt en als gelijk wordt gezien.”

Dat iedereen de mogelijkheid heeft om mee te doen (oftewel ‘inclusie’) is een thema waar Felix zich hard voor maakt. Dat doet hij ook als steunfractielid van een politieke partij in de afdeling West-Betuwe. Op social media geeft hij graag zijn mening over de huidige politiek. “Jammer genoeg ga ik stoppen bij BWW, want na de zomer ga ik de studie Politicologie volgen in Amsterdam. Nu ben ik er wél klaar voor. Ik wil later graag de politiek in.” Wie weet, gaan we hem nog veel zien in de toekomst. Misschien dan wel niet meer bij Betuwe Wereldwijd, maar in de krant, op televisie, maar in ieder geval op Facebook. Dankjewel voor je inzet Felix, en tot ziens!

Gerda Van Rhier