Handig, sociaal en sportief: onze coördinator Mens & Werk

ingelies met Maikel.JPG
Wist ik maar eerder van het bestaan van deze organisatie. Dan had ik hier langer kunnen werken.

Ingelies (60) is onze coördinator Mens & Werk. Ze doet dit werk al vier jaar en heeft het reuze naar haar zin: “Dit is de leukste baan die ik ooit heb gehad. Ik mag de medewerkers namelijk niet alleen aansturen in het technische, maar ook in het sociale gedeelte. Dat vind ik fijn om te doen. Het is zo belangrijk om jongvolwassenen met een rugzakje een werkplek te bieden. Iedereen heeft het recht om mee te doen, vind ik. Te vaak worden deze jongvolwassenen nog als tweederangs beschouwd. Dat is echt onacceptabel.”

Ze kreeg deze baan aangeboden van het UWV. “Wegens mijn sollicitatieplicht moest ik er wel op ingaan. Ik solliciteerde en werd vrijwel direct aangenomen! Gelukkig maar. Ik was werkloos nadat ik eerder had gewerkt als loodgieter en daarna als teamleider bij woningcorporaties. Met deze technische achtergrond leek de baan bij BWW goed bij me te passen…”

“En inderdaad! Ik kan hier helemaal mezelf zijn en echt dollen met mijn collega’s. Ook heb ik het gevoel dat ik eerlijk werk doe. We vergaderen maar weinig en hoeven niet allerlei beleidsnotities te maken. Hierdoor krijg je het idee dat je nuttig werk doet. Dat is heel bevredigend.”

Naast haar werk houdt Ingelies zich ook bezig met haar hobby’s. Zo klust ze regelmatig. “Ik ben handig, maar sst, niet doorvertellen hoor! Dan ben ik gelijk de klos. Iedereen wil dan dat je iets voor hem of haar doet. Dan krijg je het dus veel te druk…”

Ik ben handig, maar sst, niet doorvertellen hoor!

Ingelies heeft nog andere hobby’s: “Ik fiets vaak en doe aan bridge en squash. Bridgen doe ik eens per maand met een groep vriendinnen. Eerst met z’n allen eten en daarna gezellig bridgen.” Squashen vindt ze ook fijn: “Dan kan ik echt mijn hoofd leegmaken. Al 40 jaar lang speel ik samen met twee mannen. Recreatief, dat wel. Maar komend seizoen ga ik waarschijnlijk voor het eerst competitie spelen! Ik ga op korte termijn met pensioen, waardoor ik hier tijd voor heb. Ondanks mijn leeftijd, willen ze me er graag bijhebben.”

Ja, Ingelies gaat met pensioen. “Van veel mensen die met pensioen zijn gegaan, hoor ik dat je agenda binnen de kortste keren weer stampvol zit. Dat wil ik wel voorkomen, haha. Ik ga rustig kijken wat er op me afkomt en niet gelijk beslissen.”

Ze sluit af met een terugblik op haar tijd bij BWW: “Ik heb een leuke tijd gehad hier, waarvoor ik zeer dankbaar ben. Echt heel dankbaar. Wist ik maar eerder van het bestaan van deze organisatie. Dan had ik hier langer kunnen werken.”

Gerda Van Rhier