Meters maken met Maikel

maikel in bus.jpg

Een van de bijzondere mensen die bij Betuwe Wereldwijd werken, is Maikel (36). Maikel werkt sinds 4 jaar bij ons. “Eerst was het voor mij nog een beetje zoeken wat ik hier wilde doen. Ik hielp bij de hout- en computerafdeling, maar al vrij snel kwam ik erachter dat ik iets anders wilde doen. Ik wilde met de bus rijden. In mijn vorige werk had ik daar ervaring in opgedaan en dat beviel me heel goed.”

Maikel rijdt vooral met de bus, maar doet daarnaast nog graag wat ander werk. “Ik repareer ook wel eens computers of knap fietsen op. Dat vind ik erg leuk om te doen en het is goed voor de afwisseling. Daarnaast help ik met de containers inladen. We moeten dan veel pallets in de container doen. Dat is heel zwaar en vergt behoorlijk wat concentratie. Je kan het echt niet in je eentje doen!”

Maikel doet dus heel veel bij Betuwe Wereldwijd. Echt een manusje van alles. “Maar,” zegt Maikel, “dat moet dan wel in mijn tempo. Bij te veel taken achter elkaar lukt het me helemaal niet meer… Dit komt door zuurstoftekort bij mijn geboorte.”

Door deze beperking kwam Maikel bij ’s Heeren Loo terecht. ’s Heeren Loo is een zorggroep voor mensen met een beperking. Zij bieden dagopvang aan en helpen hen aan het werk. Maikel maakte hier ook gebruik van. “Bij ’s Heeren Loo had ik een persoonlijke begeleider en een jobcoach. Zo kwam ik bij een zeefdrukkerij terecht, maar daar had ik het niet zo naar mijn zin. Ik had te veel stress en had geen aansluiting met mijn collega’s. Na zes jaar stopte ik hier en keek ik met ’s Heeren Loo naar een nieuwe baan. Dat werd Betuwe Wereldwijd.”

En daar heeft Maikel het goed naar zijn zin. “Het werken is hier veel relaxter. Ik denk altijd dat je niet meer dan je best kunt doen en dat snappen ze hier. Dat vind ik fijn. Ook kan ik hier lachen met mijn collega’s en met ze ouwehoeren. Het is vaak zo gezellig!”
In de bus al helemaal, zeker met een bijrijder. “Het autorijden is gewoon geweldig. Lekker achter het stuur zitten, radiootje aan, en gaan! Heerlijk. Met een bijrijder vind ik het nog gezelliger.” Contacten met de klanten vindt Maikel ook erg leuk. “Velen kennen mij inmiddels. Ik kan het zeer goed vinden met een aantal klanten.”

 Het autorijden is gewoon geweldig. Lekker achter het stuur zitten, radiootje aan, en gaan! Heerlijk.

Via ’s Heeren Loo ontmoette Maikel ook zijn vriendin. “Ik woonde vlak bij haar. We kenden elkaar al acht jaar en toen kregen we een relatie. Ik ben heel blij met haar.”
Maikel en zijn vriendin doen veel samen. “We koken in de weekenden altijd samen. Ook wandelen we meer dan 1000 km per jaar! We spelen allebei Pokemon  en zoeken dan naar de beestjes. Daardoor lopen we zoveel.”

De toekomst ziet hij wel zitten. “Ik wil graag een huisje, boompje, beestje. Het huisje heb ik al: sinds drie weken wonen we samen. Het was voor ons een grote stap, maar met een beetje begeleiding gaat het vrij goed. We hopen dit door te zetten. Ook willen we graag een huisdier. We denken aan een klein katje uit het asiel.”

Gerda Van Rhier