Leuk en zinvol werk

IMG_1793.JPG
We doen hier zinvolle dingen. We kunnen een goed, concreet verhaal aan fondsen vertellen

Na een hersenbloeding in 2015 kon Leo helemaal niets meer. ‘In het begin moet je alles nog leren: slikken, poepen, plassen en praten’. Dat is bijna niet voor te stellen als je Leo nu ziet. Drie ochtenden in de week komt hij samen met zijn trouwe hondje Pelle bij Betuwe Wereldwijd werken. Zijn linkerhelft is verlamd, maar achter de computer gaat het prima. ‘Ik zocht een zinvolle besteding van mijn tijd. Een vriend vertelde dat ze leuke dingen doen bij Betuwe Wereldwijd.’ In het begin speurde Leo op internet naar gereedschap. Nu zoekt hij geschikte fondsen voor de projecten en dient hij de aanvragen in. ‘We doen hier zinvolle dingen. We kunnen een goed, concreet verhaal aan fondsen vertellen. In mijn werk vóór de hersenbloeding was ik gewend om vage dingen te verkopen. En het deed er pas toe als het om grote bedragen ging.’

Leo is van plan om zolang het gaat bij Betuwe Wereldwijd te blijven werken. ‘Ik vind het hier erg leuk. Er zijn veel verschillende mensen, met allemaal een eigen problematiek. Het is mooi om te zien hoe al die mensen daarmee omgaan.’

Gerda Van Rhier