Hulp aan straatjongeren en wezen in Sierra Leone

BWW_icoon gerealiseerd.png

gerealiseerd


bijdragen:

StichtingEscape_logo.jpg

€250,-

BWW_icoon vraagteken (anonieme donatie).png

€6000,- anoniem fonds

BWW_icoon spaarvarken (donaties).png

€125,- donatie

Africa Youth for Peace and Development Organization (AYPAD) is actief in 30 landen. AYPAD heeft als missie het waarborgen van vrede voor en de ontwikkeling van jongeren over de hele wereld. Door het organiseren van ontwikkelingsprojecten, conferenties, workshops en opleidingen veranderen zij het leven van kinderen en jonge mensen (in de leeftijd van 10 tot 30 jaar) in moeilijke omstandigheden.
In Sierra Leone werkt AYPAD vooral aan de ontwikkeling van en hulp aan straatjongeren en wezen, die op zoek naar inkomsten, van het platteland naar de hoofdstad Freetown zijn gegaan. Zonder opleiding belanden deze jonge mensen regelmatig in de prostitutie en criminaliteit. AYPAD biedt ze een opvang  met veel mogelijkheden, onder andere technisch onderwijs.

Het project waar AYPAD ons nu om gereedschappen heeft gevraagd is een vervolg op het Street Children Project. Hierbij biedt AYPAD educatie aan kinderen/jongeren over onder andere HIV, prostitutie, mensenhandel, moderne slavernij en emancipatie. In vervolg op deze training krijgen deze jonge mensen nu een vakopleiding. Voor de opleidingen automonteur,  houtbewerking, metaalbewerking en kleermaken heeft AYPAD ons gevraagd om de volgende gereedschappen:

  1 automonteurset voor 15 leerlingen
  1 timmerset voor 15 leerlingen
  1 metaalbewerkerset voor 15 leerlingen
10 elektrische naaimachines

Dit project, inclusief transport, kost €6.375,-.  AYPAD betaalt zelf de kosten (ca. €250,-) van inklaring en transport vanaf de grote haven van Freetown waar wij de goederen naar toe sturen.

Meer informatie over de projecten van AYPAD is te vinden op hun website: http://africayouth.webs.com/

houtbewerking AYPAD Sierra Leone.jpg
training metselen AYPAD Sierra Leone.jpg