Naaimachines en timmergereedschap voor jongeren in Ghana

€2.875,- is binnen: We kunnen starten!


bijdragen:

anonieme donatie groen.png

€1000,- anoniem fonds

BWW_icoon vraagteken (anonieme donatie).png

€1700,- anoniem fonds

donaties totaal spaarvarken icoon.png

€175,- donaties

Het Youth Development Resource Centre (YDRC) is in 2006 opgericht. YDRC zet zich in om een brede doelgroep van wezen, jonge vrouwen, tienermoeders en jonge werklozen te helpen met een opleiding. Met hun projecten richten ze zich op jonge, zeer kwetsbare mensen van het platteland. De kansen op werk zijn er zeer beperkt en de vooruitzichten voor jongeren zijn minimaal. Het overgrote deel van de leerlingen zijn meisjes. 
Het YDRC is een kleine organisatie, die geleid wordt door de energieke directrice Victoria Safura Iddi. Zij zet zich volledig in voor het slagen van de projecten. In Kumbungu heeft YDRC een opleidingscentrum, die met behulp door de Spaanse organisatie EDUCO is opgezet. YDRC wil uitbreiden en heeft ons een beperkt aantal gereedschappen gevraagd. Het gaat om:

  1 timmerset voor 20 leerlingen
10 elektrische naaimachines
  5 handnaaimachines

Met deze gereedschappen kan YDRC zo’n 100 jonge mensen per jaar opleiden in het maken van kleding en houtbewerking. Voor beide afdelingen zijn ervaren en deskundige trainers geselecteerd.

De jongeren vergroten hun vaardigheden en leren een vak. Daarmee kunnen de jongeren hun eigen leven beïnvloeden. Zo wordt niet alleen armoede, maar ook de leegloop van de dorpen tegengegaan.

De kosten voor dit project, inclusief transport, komen neer op €2.875,-. YDRC betaalt zelf de kosten (ca. €425,-) voor inklaring en transport vanaf Tema, een grote haven (vlakbij de hoofdstad Accra), waar wij de goederen naar toe sturen.

Kijk op de website van YDRC voor meer informatie over YDRC.

naaimachines bij YDRC Ghana.jpg
houtbewerking YDRC Ghana.jpg