Kansen voor ex-gevangenen in Zambia

Training Prison Fellowship Zambia.jpg
les kinderen Prison Fellowship Zambia.jpg

Met deze zending kunnen jaarlijks ca. 80 voornamelijk jonge mensen een opleiding krijgen. Hierdoor kunnen zij bouwen aan hun nieuwe toekomst. De te verzenden gereedschappen worden eigendom van PFZ en worden alleen voor opleidingsdoeleinden gebruikt. 

Prison Fellowship Zambia (PFZ) is in 1984 opgericht. PFZ biedt gevangenen, ex-gevangenen en hun families een leer-en trainingsprogramma aan. De doelgroep bestaat uit jonge mensen tussen 18 en 35 jaar. De gevangenen en ex-gevangenen zijn door hun achtergrond en gemiste kansen aan opleiding een specifieke doelgroep. PFZ probeert deze groep mensen te helpen door ze praktische opleidingen aan te bieden. Ook daarna helpt PFZ ze met het zoeken naar een baan, of ze te helpen met een start-up van een eigen onderneming door ze materiaal of een micro-krediet te verstrekken. Menigeen heeft een baan in de industriële sector gevonden, maar velen zijn zelfstandig ondernemer en creëren ook nieuwe banen. PFZ is een door het Zambiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken geregistreerde organisatie. PFZ wil graag hun vakopleidingen uitbreiden en heeft ons daarom om machines en gereedschappen gevraagd. De belangrijkste opleidingen zijn administratie, het maken van kleding, metaalbewerking, timmerwerk en metselwerk. Deze opleidingen duren een jaar. De opleidingen worden gegeven in Ndola, de hoofdstad van de regio Copperbelt. Daar heeft PFZ ook haar kantoor. 
Sinds 2010 hebben meer dan 500 mensen bij PFZ een opleiding afgerond. Zij zijn werkzaam als kleine ondernemers of hebben werk gevonden bij grotere bedrijven. 

Wij kunnen de volgende door PFZ gevraagde gereedschappen klaarmaken en verzenden:
15    elektrische naaimachines
  2    borduurnaaimachines
  1    overlock naaimachine
10    handnaaimachines
  2    trapnaaimachines
  3    breimachines
  1    metselset voor 10 leerlingen
  1    metaalbewerkingset voor 10 leerlingen
  1    elektrisch lasapparaat
  2    timmersets voor 10 leerlingen
  2    cirkelzaagmachine
  4    decoupeerzaagmachines
  1    schaafmachine
  4    vlakschuurmachines
20    computers
  1    laser printer
  1    kopieerapparaat
15    fietsen

Er is in totaal €10.285,- nodig om het project te kunnen realiseren. Dat is exclusief de kosten voor het binnenlands transport vanaf Lusaka. PFZ betaalt zelf de kosten van inklaring en transport vanaf Lusaka.

BWW_icoon gerealiseerd.png

gerealiseerd


BWW_icoon vraagteken (anonieme donatie).png

€1.500,- ANONIEM FONDS
€2.000,- anoniem fonds

Bijdragen

€1.000,-

Culemborg logo.png

€2.500,- BIDOC

BWW_icoon spaarvarken (donaties).png

Donatie €700,-
Donatie €1.585,-
Donatie €1.000,-