Sierra Leoonse jongeren met handicap krijgen opleiding

DiSil Sierra Leone.JPG
Gebouw DiSil Sierra Leone.jpg

DiSiL (Disability Sierra Leone) biedt sinds 2012 lokaal opleidingen aan de armste kinderen met een handicap. De toekomstdroom van DiSiL is een wereld waarin kinderen met een handicap gelijkwaardig en zo volledig mogelijk meedoen, thuis en in hun gemeenschap. En een wereld waarin hun leven de hoogst haalbare kwaliteit heeft. Helaas is de werkelijkheid in Sierra Leone dat een handicap tot nog meer armoede leidt.
Mogelijkheden voor onderwijs, werk en een maatschappelijk leven zijn gering. Doordat hulpmiddelen onbetaalbaar zijn en gebouwen onneembare vestingen, maar vooral door sociale uitsluiting. Vaak keert de gemeenschap zich af van kinderen met een beperking en van het gezin waarbij ze horen. Vooroordelen en taboes zijn daarvoor belangrijke oorzaken. 

DiSiL gelooft in sterke netwerken, zowel nationaal als internationaal, zodat kinderen met een handicap elkaar kunnen steunen en elkaar sterker kunnen maken. Daardoor kunnen ze beter voor zichzelf opkomen en meedoen in de maatschappij.

DiSiL biedt jongeren met een handicap een opleiding, zodat zij een vak kunnen uitoefenen en zelfvoorzienend kunnen worden. Ze willen de opleidingen voor automonteur, houtbewerker, metaalbewerker, kleermaker en administratief medewerker uitbreiden. Voor deze opleidingen kan Stichting Betuwe Wereldwijd/Tools4change hen behulpzaam zijn met naaimachines, computers en handgereedschap.  

De totale kosten om dit project mogelijk te maken zijn €7.515,-. Dat is inclusief het transport van Culemborg naar Freetown, de grote haven in Sierra Leone. DiSiL betaalt zelf de kosten van inklaring en het transport vanaf de grote haven naar hun eigen locatie. 

  2    grote sets timmergereedschap
  2    grote sets automonteurgereedschap
  1    grote set loodgietergereedschap
  5    sets landbouw
10    emmers
15    elektrische naaimachines
10    handnaaimachines
30    computers
  1    printer
  2    weefgetouwen
        rubber handschoenen

BWW_icoon gerealiseerd.png

gerealiseerd


bijdragen

anonieme donatie groen.png

€3.015,- anoniem fonds
€1.700,- anoniem fonds

 

€2.800,- Stichting Elise J.H. Spykman