Fietsenwerkplaats voor jongeren met een beperking in Suriname

mr huber stichting Suriname.jpg

Mr. Huber Stichting heeft ons om onderdelen, gereedschappen en fietsen gevraagd. Met voldoende financiële steun door donoren en fondsen kunnen we de door hun gevraagde goederen verschepen. Het gaat om:
100 Fietsen
100 Fietsonderdelen
    2 Fietsenmaker gereedschapsets

In de Surinaamse maatschappij worden mensen met een lichamelijke beperking niet volledig geaccepteerd. Soms worden ook kinderen en jong volwassenen met een beperking buiten het sociale leven gehouden. Zonder particuliere initiatieven is de situatie voor hun hier vrijwel uitzichtloos. Jongeren met een beperking kunnen bijna nooit een baan krijgen. Voor hun zijn maar weinig voorzieningen in Suriname. Mr. Huber Stichting is een van de weinige stichtingen in Suriname die zich inzet voor kinderen en jong volwassenen met een beperking.

Sinds 2013 werken Betuwe Wereldwijd en Mr. Huber Stichting samen. Het gaat hierbij om de overdracht van materialen, gereedschappen en kennis voor het opzetten van een afdeling voor verhuur van medische hulpmiddelen. Mr. Huber Stichting heeft daarbij, in samenwerking met ons, een sociale leerwerkplaats voor (jonge) mensen met een beperking ingericht en opgezet. Zij leren hier hoe ze de hulpmiddelen zelf kunnen onderhouden.

Doordat de Surinaamse overheid steeds verder bezuinigt is de Mr. Huber Stichting meer aangewezen op eigen inkomsten. Om meer inkomsten te verkrijgen en meer dagactiviteiten te kunnen aanbieden breidt Mr. Huber Stichting de bestaande werkplaats uit met een fietswerkplaats. Hier willen ze fietsen opknappen om ze daarna te verhuren, te verkopen en te onderhouden. Met slechts weinig extra apparatuur en gereedschappen is de uitrusting van de werkplaats op orde. Verder is een voorraad fietsen en fietsonderdelen nodig als opstartkapitaal. Daarmee kunnen de eerste inkomsten worden gegenereerd. Deze eenmalige investering is voldoende om het project financieel zelfstandig te maken.

Eén van onze medewerksters is minimaal twee maanden per jaar in Paramaribo. Daardoor zijn er nauwe contacten en kunnen we waarborgen dat de goederen goed worden besteed. 

Het project kost € 9.980. Dat is inclusief transport tot aan de haven van Paramaribo. Mr. Huber Stichting regelt en betaalt zelf de inklaring en het transport vanaf de haven. 

BWW_icoon gerealiseerd.png

gerealiseerd


Donaties

€2500,-

Culemborg logo.png

€5000,- BIDOC

anonieme donatie groen.png

€2480,- anoniem fonds