Toekomst voor Ugandese jongeren

BWW_icoon in uitvoering.png

in uitvoering


DONATIES

logo dioraphte.png

€6.190,- Dioraphte

anonieme donatie groen kopie.jpg

€2.500,- anoniem fonds

In sKabwohe, een plaats in west Uganda, zit het Wealth Initiatives Society Empowerment (WISE). WISE pakt problemen voor vrouwen, maar ook voor weeskinderen en jonge werklozen aan door hun economische zelfstandigheid te vergroten. Want net als in veel andere Afrikaanse landen is het ook in Uganda voor vrouwen moeilijk om een waardige positie in de maatschappij te krijgen en te behouden. Sinds 2012 biedt WISE een driejarig trainingsprogramma aan. Vrouwen kunnen naast een alfabetiseringscursus een vakopleiding inclusief stage en jobcoaching krijgen voor kleermaker, schoonheidsspecialist/kapper en timmerman. Door het bijbrengen van vaardigheden hoopt WISE dat de studenten op de sociaal-economische ladder kunnen klimmen en zo een zekerder leven kunnen leiden. Sinds de oprichting hebben veel studenten hun opleiding succesvol doorlopen.
Naast bovengenoemde opleidingen leidt WISE ook jongeren op tot agrariër. WISE is vorig jaar gestart met een project om landbouwproducten te verwerken tot wijn, sap en gedroogde producten.
Kennis en vaardigheden over het bewerken van de grond en het werken met goed gereedschap zal de werkgelegenheid en de voedselopbrengsten aanzienlijk verbeteren. Hierdoor wordt niet alleen armoede maar ook de leegloop van de dorpen bestreden. Voorheen trokken jongeren na de basisschool uit sKabwohe naar de grote stad. Daar belandden ze helaas vaak in de sloppenwijken. Nu blijven ze wel om een training te volgen. Om meer jongeren een opleiding te kunnen bieden heeft WISE meer gereedschappen nodig.

De goederen worden door ons verzameld, opgeknapt en verzendklaar gemaakt. Een van onze bestuursleden is regelmatig bij WISE in het kader van de Nederlandse organisatie PUM (Programma Uitzending Managers). Door deze directe band kunnen we een goede besteding van de goederen waarborgen.

Het project, inclusief transport tot aan Kampala, kost €8.690,-. WISE betaalt zelf de kosten (ca. €760,-) van inklaring en transport vanaf Kampala, waar wij de goederen naartoe sturen. 

wise uganda.png

Deze goederen heeft WISE ons gevraagd:

15  Elektrische naaimachines
10  Handnaaimachines
25  Computers
  2  All-in-one printers
  2  Laserprinters
  1  Kopieermachine
10  Metaalbewerkingssets
20  Landbouwsets
10  Timmermansets
  5  Decoupeerzaagmachines
  2  Universele handcirkelzagen
  1  Verstekzaagmachine
  6  Diverse schuurmachines

UgandaJoost Rensengerealiseerd