Goederen voor toekomstige textielbewerkers in Kenia

BWW_icoon gerealiseerd.png

Gerealiseerd


St Jude Self Help Group bevindt zich in de stad Ol Kalou in Kenia. In het district staan ongeveer 75% van de schoolgaande kinderen ingeschreven op de lagere school. Op de middelbare scholen is dit nog maar 50% van de kinderen. Het district kent één van de hoogste percentages van HIV infecties in Kenia, geschat op ongeveer 30%. In 2009 werd het aantal kinderen in Kenia dat wees werd omdat hun ouders aan aids overleden geschat op 1,2 miljoen.

St Jude Self Help Group is opgericht na de verkiezingsrellen in 2008, om een veilig plek te creëren voor  kwetsbare groepen in de omgeving. Vanuit een kerkgebouw geven zij trainingen aan de bevolking in de provincie Rift Valley (Bonde la Ufa) en in het district Nyandarua. De trainingen zijn zeer gevarieerd: naaien, breien, catering en landbouw trainingen zijn enkele voorbeelden. Daarnaast geeft St Jude Self Help Group ook trainingen op het gebied van financiën. En als dat nodig is geven ze extra begeleiding. Sinds de oprichting hebben veel studenten een opleiding succesvol doorlopen.

De verkoop van producten zoals schooluniformen, bedden en zaailingen levert St Jude ook enige inkomsten op.

Door het bijbrengen van vaardigheden zoals kleding maken ze het mogelijk dat de studenten na hun opleiding een eigen bedrijfje kunnen starten of bij lokale bedrijfjes een baan kunnen vinden. Daarmee krijgen ze hun eigen inkomsten en kunnen voor zichzelf zorgen. Ook leidt de kennis die ze nu hebben over HIV/Aids tot ander gedrag.

De goederen die wij naar St Jude Self Help Group sturen zijn:

  3 overlock naaimachines
10 batterij naaimachines
  5 borduurnaaimachines
  5 trapnaaimachines
10 handnaaimachines
10 elektrische naaimachines
  1 industriële naaimachine
10 gebogen borduurscharen
15 naaischaren
10 strijkijzers

Wij helpen graag met materiaal om de kwaliteit van de lessen te verbeteren, zodat nog meer jongeren hun opleiding succesvol kunnen afronden.

De kosten voor dit project zijn €3.772,50. Dat is inclusief het transport naar de haven van Mombassa.
De aanvragende organisaties nemen zelf de kosten van inklaring en transport vanaf Mombassa voor hun rekening.

gebruikte naaimachines voor Kenia.jpg