Nakuru Women Group

BWW_icoon gerealiseerd.png

Gerealiseerd


Donaties

In het gebied van de Rift-Valley in Kenia waren hevige rellen na de verkiezingen in 2007-2008. Het extreme geweld in de stad Nakuru veroorzaakte veel problemen en leidde tot een toename van wezen, straatkinderen en weduwen. In 2011 startten 13 vrouwen het initiatief ‘Nakuru Women group’ om weduwen en vrouwen in moeilijke omstandigheden (armoede, kwetsbaar en achtergesteld) te helpen en ondersteunen. Negen van deze vrouwen hadden hun echtgenoten in het verkiezingsgeweld verloren. Het leven daarna was moeilijk, omdat hun echtgenoten voor het overgrote deel voor de inkomsten zorgden.

De Nakuru Women Group  richt zich op bescherming, verwerven van vaardigheden, aanmoediging en bevordering van fundamentele rechten van deze kwetsbare groep, onafhankelijk van hun sociaal-economische status, geslacht, godsdienst of afkomst.

De vrouwengroep biedt tegen een laag tarief trainingen aan in computervaardigheden, kleding maken en houtbewerking aan. Later zijn daar ook trainingen voor metaalbewerker, monteur, metselaar, elektricien, schoenreparatie en breien bijgekomen.

Door de grote vraag naar trainingen is er behoefte aan een groot opleidingscentrum. Eerder kreeg de Nakuru Women Group goederen van onze zusterorganisatie Tools to Work (zie foto). Maar dat was niet genoeg om in de behoefte te kunnen voorzien. Aan Betuwe Wereldwijd hebben ze vervolgens om aanvulling gevraagd. Het gaat om:

5 elektrische naaimachines
10 handnaaimachines
5 trapnaaimachines
10 strijkbouten
5 elektriciensets
5 uitgebreide timmersets

Het gereed maken en verzenden van deze goederen kost €3.600,-. Dit is exclusief de kosten van het vervoer vanaf Mombassa, waar wij de goederen naartoe sturen.

Nakuru Women ontvangen computers.jpg