Gereedschap voor vakopleidingen in midden Kenia

BWW_icoon_1.png

Nog €21.375,- nodig van €21.375,-


Mutino Friends is een organisatie in het midden van Kenia. Ze organiseert van alles op het gebied van onderwijs voor jongeren in de omgeving. Zo hoopt ze dat de jongeren betere resultaten behalen en dat geslaagden een redelijk inkomen kunnen verdienen. Mutino heeft maar liefst 14 basisscholen gebouwd en daarmee gezorgd voor onderwijs voor een groot aantal kinderen. Ook heeft ze waterputten gebouwd en ondersteunt ze het basis- en middelbare onderwijs in de omgeving. Mutino zorgt daarnaast voor schoolmaaltijden en schooltuinen. Ze worden ondersteund door een Nederlandse organisatie, de Stichting Projectgroep Kenya. 

Stichting Projectgroep Kenya heeft in het verleden ook al veel betekend voor het midden van Kenia. Hier wist ze al scholen te bouwen en zelfs een kraamkliniekje op te zetten. De Nederlandse stichting is enthousiast over de organisatie in Kenia: `Onze ervaringen met het Keniaanse comité in Mutino zijn zeer positief. Het Mutino comité is een stabiele groep vrijwilligers die zich met hart en ziel inzet voor de gemeenschap. Zij doen er al het mogelijke aan om ook zelf zoveel mogelijk financiering te vinden voor de projecten. Met regelmaat brengen wij een bezoek aan deze projecten en telkens weer zijn we verrast door de vooruitgang die er wordt geboekt.’

Zonder gereedschap kan de vakschool in Mutino geen vakopleidingen geven. En zonder gereedschap kunnen opgeleide leerlingen hun vak als timmerman of kledingmaker niet uitoefenen. Op dit moment zijn er zo’n 300 leerlingen met diploma, maar zonder werk. Zij hebben geen gereedschap tot hun beschikking waarmee ze hun training in werk om kunnen zetten.

Mutino Friends doneert een klein deel van deze gereedschappen aan de vakschool. Verder zorgen ze ervoor dat nadat leerlingen de opleiding hebben afgerond, met een starterskit aan de slag kunnen in het beroep waar ze al die tijd al van dromen. 

We sturen graag de volgende gereedschappen naar Mutino Friends:

1 elektricienset voor 20 leerlingen
10 individuele elektriciensets
1 automonteurset voor 20 leerlingen
10 individuele automonteursets
1 metselset voor 20 leerlingen
10 individuele metselsets
1 timmerset voor 20 leerlingen
10 individuele timmersets
1 metaalbewerkingset voor 20 leerlingen
10 individuele metaalbewerkingsets
2 lasapparaten
25 elektrische naaimachines
5 handnaaimachines
20 computers
10 laptops
7 set Trainingmateriaal per vakgebied

De kosten van dit project zijn €21.375,-. Daarbovenop komen nog de kosten voor het inklaren en het transport van de haven van Mombassa tot aan Mutino. Deze kosten worden door Mutino gedragen.

IMG_9483Small.JPG
DressMaking.JPG