Gereedschap voor Ugandese jongeren

in uitvoering


bijdragen

logo dioraphte.png

€2.490,- Dioraphte

BWW_icoon spaarvarken (donaties).png

€ 310,-

BWW_icoon vraagteken (anonieme fonds).png

€2.340.- anoniem fonds

In Uganda verlaten kinderen de school als zij gemiddeld 13 jaar oud zijn. Dit komt onder andere doordat zij geen ouders hebben, verstoten zijn door hun ouders, ouders hebben met HIV/Aids of als kind voor een gezin moeten zorgen. Dit zijn de effecten van een langdurige burgeroorlog die Uganda de laatste 20 jaar heeft geteisterd.
In het Lira district, in het noordelijk deel van Uganda, bevindt zich de EGAA School of Science, Management and Technology. EGAA staat voor 'Empowering Girls And Adolescents’. Het is een van de weinige scholen die maar weinig schoolgeld in rekening brengt. Dit maakt het mogelijk dat arme kinderen en jongeren een vakopleiding kunnen volgen. Studenten komen uit diverse districten uit de wijde omtrek van Lira.

EGAA richt zich voornamelijk op jongeren: arme en kwetsbare jongeren, tienermoeders, jongeren met een beperking en wezen. De doelgroep is tussen de 13 en 35 jaar oud. Het gaat voornamelijk over vrouwen en meisjes.

EGAA biedt zowel officiële 2 tot 3 jarige opleidingen aan als kortere opleidingen van een aantal maanden.

De opleidingen zijn zeer divers: het maken van kleding, schoenen en sieraden, breien, kapperswerk, timmerwerk, monteurswerk, bouw, computervaardigheden en –ontwerp. EGAA is de enige school in de wijde omtrek die training biedt in het maken van schoenen. Tijdens de opleidingen worden allerlei producten (zoals stoelen, tafels en schoenen) geproduceerd en verkocht. Vele mensen in de streek profiteren hiervan.

Ruim 300 studenten en kinderen hebben de laatste drie jaar een opleiding bij het EGAA afgerond. Deze kwetsbare jongeren zijn nu in staat om zichzelf te onderhouden. Ook voor mensen met een  beperking geldt dat zij door de trainingen een waardig leven hebben kunnen opbouwen en henzelf en hun families kunnen onderhouden.

EGAA krijgt veel meer aanvragen dan ze kan aanbieden. Om meer studenten toe te kunnen laten hebben ze onder andere meer oefengereedschappen en -materialen nodig. Ze hebben ons om een groot aantal goederen gevraagd.

De volgende goederen kunnen we leveren:

  2 breimachines
  3 trapnaaimachines
  3 elektrische naaimachines
  2 borduur naaimachines
  1 schoenmakerset voor 10 personen
  1 automonteurset voor 10 personen
  1 timmerset voor 10 personen
  1 metselset voor 10 personen
  1 metaalbewerkerset 10 personen
  2 elektrische lasapparaten
  1 hogedrukreiniger
15 computers
  1 printer

Het project, inclusief transport tot aan Kampala, kost ons €5.140,-. EGAA betaalt zelf de kosten van inklaring en transport vanaf Kampala.

Schoenen van EGAA Uganda.jpg