Opleiding voor kwetsbare groepen in Gambia

BWW_icoon gerealiseerd.png

in uitvoering


Donaties:

BWW_icoon vraagteken (anonieme donatie).png

€2.000,- anoniem fonds

lek en linge logo.png

€2.000,- Lek & Linge

BWW_icoon spaarvarken (donaties).png

€2.000,-Stichting Tjallinga weeshuis

BWW_icoon vraagteken (anonieme fonds).png

€3.815,-anoniem fonds

De organisatie Hope Life International (HLI) geeft jongeren, vrouwen, wezen en mensen met een beperking een effectieve opleiding, die kansen biedt in een anders uitzichtloos bestaan. Veel bewoners in het dorp Latrikunda Sabiji hebben de hoop verloren en zijn kwetsbaar omdat ze geen baan kunnen vinden, ongeschoold zijn, een gebrek aan sociale vaardigheden hebben of onvoldoende kapitaal hebben voor het opzetten van een eigen bedrijf. 

HLI geeft opleidingen voor o.a. het maken van kleding, agrarisch en technisch onderwijs, het repareren van fietsen en het omgaan met computers voor administratieve werkzaamheden. Door het geven van praktisch onderwijs krijgen deze jonge mensen een kans om zich sociaal en economisch te ontwikkelen. Zij kunnen een inkomen verdienen zodat zij hun familie kunnen helpen onderhouden en niet afhankelijk worden van misdaad of prostitutie.

computerles HLI Gambia.jpg

HLI bestaat al sinds 2004 en heeft een uitgebreid netwerk in Gambia en contacten met internationale organisaties. Door het inzet van veel vrijwilligers heeft HLI direct of indirect al honderden mensen geholpen.
HLI wil hun activiteiten uitbreiden zodat ze meer jonge mensen kunnen opleiden. Ze hebben daarom dringend behoefte aan gereedschappen. De gereedschappen worden gebruikt voor de opleidingen en blijven dus in bezit van HLI. 

De totale kosten voor dit project zijn €9.815,-. Dat is inclusief het transport van alle goederen naar de haven van Banjul. HLI zorgt zelf voor het binnenlandse transport en draagt daarvoor ook alle kosten.

Dit is wat HLI ons gevraagd heeft:

10 elektrische naaimachines
  5 handnaaimachines
20 computers
  1 computerset reserveonderdelen
  1 all-in-one printer
  1 timmergereedschapset voor 10 leerlingen
  2 metselgereedschapset voor 10 leerlingen
  1 elektricien gereedschapset voor 10 leerlingen
  1 fietsmonteur gereedschapset voor 10 leerlingen
10 timmergereedschapsets
  2 haakse slijpmachines
  1 lasapparaat
  2 cirkelzaagmachine
  1 tafelcirkelzaagmachine
  1 lintzaagmachine
  1 houtdraaibank
25 fietsen (dames-, heren- of kinder-)