Kansen door opleiding in Ndola, Zambia

BWW_icoon gerealiseerd.png

gerealiseerd


donaties

Culemborg logo.png

€2.500,- BIDOC

anonieme donatie groen kopie.jpg

€2.500,- anoniem fonds

BWW_icoon vraagteken (anonieme donatie).png

€1.410,- anoniem fonds

De Kimbanguist Community School (KCS) is in 2005 opgericht. Het belangrijkste doel van de school is een leer- en trainingsprogramma aan te bieden voor een betere toekomst voor de gemeenschap in de omgeving van Ndola. KCS is overtuigd dat het belangrijk is om zoveel mogelijk mensen naar school te laten gaan om een vak te leren. Ook willen ze mensen bijbrengen dat zij met het leren van een vak hun eigen leven kunnen beïnvloeden. Ze streven ernaar om hun leer-en trainingsprogramma voor iedereen toegankelijk te maken, maar ze geven extra aandacht aan wezen en kwetsbare jongeren. In de afgelopen jaren hebben 87 deelnemers de opleiding afgerond. 57 deelnemers hebben een eigen bedrijfje gestart.

We kunnen de volgende gevraagde gereedschappen leveren:

15    Elektrische naaimachines
  2    Borduurnaaimachines
10    Handnaaimachines
  2    Trapnaaimachines
  1    timmerset voor 10 leerlingen
  1    metselset voor 10 leerlingen
  1    metaalbewerkingset voor 10 leerlingen
  1    elektrisch lasapparaat
  2    landbouwsets voor 10 leerlingen
  2    cirkelzaagmachines
  4    decoupeerzaagmachines
  1    schaafmachine
  4    vlakschuurmachines
10    computers
  1    laserprinter
  1    all-in-one printer
  5    fietsen

De behoefte aan een opleiding is echter veel groter. KCS heeft voldoende ervaring en leermeesters om de opleidingen succesvol te laten verlopen. De cursussen van KCS duren een jaar. De belangrijkste cursussen zijn administratie, kleding maken, metaalbewerking en metselwerk.
KCS heeft ons machines en gereedschappen gevraagd, waarmee zij hun vakgerichte opleidingen kunnen uitbreiden. Met deze spullen kunnen ca. 220 deelnemers, voornamelijk jonge mensen een opleiding krijgen. Hierdoor kunnen zij een vak uitoefenen en zelfvoorzienend worden. 

Dit project kost €6.410,-. KCS betaalt zelf de kosten van inklaring en transport vanaf Lusaka, waar wij de goederen naartoe verschepen.