Een toekomst met tassen

BWW_icoon_1.png

Nog €1.500 nodig van €1.500


Stichting Dora Enterprise is opgericht in 2012, te Paramaribo. Ze richt zich voornamelijk op de noordelijke districten Saramacca en Para. Het is haar doelstelling de vrouwen en jongeren in deze districten te ondersteunen in hun economische zelfstandigheid. Ook wil Stichting Dora Enterprise hier de werkgelegenheid bevorderen.

In de zeven jaren dat de stichting bestaat, heeft ze hier al hard aan gewerkt. Zo zette ze in 2016 het project Dare to Dream op. De vrouwen van Stichting Dora Enterprise ontwierpen een jaar lang verschillende tassen en organiseerden een ‘tassen expositie’. Dit hield in dat de stichting workshops gaf aan vrouwen uit inheemse dorpen. Met deze workshops kregen zij de kans om hun vaardigheden en talenten in het maken van tassen te ontwikkelen.  In 2018 hebben we Stichting Dora Enterprise bezocht tijdens ons bezoek aan Suriname. We waren onder de indruk van hun werk. 

Stichting Dora Enterprise is met vrouwen van Grankreek en Powakka een nieuw project: ‘van bananenstam tot stof’ begonnen. Ze  zullen starten met het maken van 200 tassen die voor een groot deel zijn gemaakt van vezels van de bananenboom. Dit project moet het gebruik van de plasticzakken in de Surinaamse gemeenschap terugdringen.

Ook dit project richt zich op het geven van kansen aan vrouwen uit inheemse dorpen. 

Op dit soort manieren vergroot de stichting de economische zelfstandigheid van vrouwen en jongeren. Ze geeft hen kansen en zet zich hier iedere dag voor in. Daar willen we graag aan meewerken. Daarom sturen we 15 naaimachines naar Stichting Dora Enterprise. Hiermee kunnen ze hun nieuwe project succesvoller uitvoeren. Naast de naaiachines sturen we ook lesmateriaal mee. 

De totale kosten voor dit project zijn €1.500,-. Dat is inclusief het transport van alle goederen naar de haven van Paramaribo. Stichting Dora Enterprise zorgt zelf voor het binnenlandse transport in Suriname en draagt daarvoor ook alle kosten.

foto2.jpg
foto3.jpg