Zambia container na lange reis aangekomen

 
Medewerker PFZ achter nieuwe PC computer okt. 2021.jpg

In mei 2021 stonden medewerkers van Betuwe Wereldwijd in regenkleding de container met goederen voor vijf projecten in Zambia uit te zwaaien. Aan het begin van de herfst hier kregen we bericht dat alles goed was aangekomen. Het containerschip had vertraging bij vertrek uit de haven van Rotterdam en moest weken op zee wachten voor de haven van Dar es Salaam. Daarna reed de container op een vrachtwagen over land door Tanzania naar Ndola in Zambia.

Prison Fellowship Zambia (PFZ) hielp bij het vervoer en het inklaren van de goederen. Ze zorgden er ook voor dat alle vijf organisaties erbij waren toen de verzegelde container werd geopend. “Deze donatie heeft een enorme grote en goede invloed op het werk van de organisatie”, mailde de directeur van PFZ Teddy Mweetwa ons. Op het kantoor van PFZ in Ndola zijn de eerste PC’s al in gebruik genomen. Met de naaimachines, computers en gereedschappen kan PFZ heel veel nieuwe studenten binnen en buiten de gevangenis een opleiding geven. Vrijwilligers van PFZ krijgen fietsen waarmee ze gevangenen en hun familie kunnen bezoeken. Mweetwa benadrukte dat hij erg dankbaar is voor de gulle giften van sponsoren en particulieren en voor de inspanningen van Betuwe Wereldwijd; voor het opknappen en het transport van de goederen.

Naar Youth Empowerment for Development Initiative (YEDI) verzonden we computers en brei- en naaimachines voor extra trainingen die zij aan hun alfabetiseringsklassen willen geven. Gerald Yungana, de directeur van YEDI, was ook erg enthousiast: “Heel erg bedankt voor alle moeite, dit geeft een enorme zet aan het werk van onze organisatie. We kunnen haast niet wachten om alles in werking te zien en te bekijken hoe de trainingen met de nieuwe machines en gereedschappen zullen verlopen.”De machines en gereedschappen voor de andere drie projecten in Zambia; Advocacy on Human Development (AOHD), de Kimbanguist Community School (KCS) en Alejo zijn ook allemaal in goede staat aangekomen. Veel dank aan de fondsen en sponsoren voor hun financiële bijdragen.

Gerda Van R