Een ‘Van kop tot teen’ transport naar Tanzania

 

Een paar keer per jaar haalt een grote vrachtwagen met oplegger een volle container van Betuwe Wereldwijd uit Culemborg op. Onze in techniek geïnteresseerde medewerkers gaan graag even kijken als het gevaarte op de vrachtwagen wordt getakeld. Vandaag, 23 november 2021, vertrok een container met goederen voor projecten in Tanzania, bij elkaar een gewicht van bijna 9 ton! Zo’n gebeurtenis is meteen de afronding van het werk aan de projecten. Schalen met lekker fruit in de kantine gaven er een feestelijk tintje aan.

Dit keer gaan voor ons wat minder gebruikelijke goederen mee in de container. OIM Orthopedie uit Arnhem schonk elektrische schoenmakersmachines voor het maken en herstellen van orthopedisch schoeisel. Onze oproepen in verschillende media zorgden daarnaast voor veel donaties van schoenmakershandgereedschap. Met deze goederen kunnen de nieuwe vakopleidingen (orthopedische) schoenmakerij voor jongeren met een beperking in Mbeya worden opgestart. Stichting Werkplaats voor de Wereld in Culemborg ondersteunt deze school al jaren en financierde dit project.
Behalve goederen gericht op de voet, zitten er hulpmiddelen bestemd voor het hoofd in de container. Wekenlang hebben medewerkers van Betuwe Wereldwijd brillen doorgemeten voor het brillenproject van Stichting Matamba. Dozen gevuld met gebruikte zonnebrillen en brillen op sterkte liften mee in de container.

De overige goederen in de container zijn bestemd voor het nieuwe trainingsproject van GREPO, voor het voortbestaan van de vakopleidingen aan de technische school in Songea en om het kleermakersproject voor alleenstaande moeders van Community Support Mission te realiseren.

Gerda Van R