De logistieke blik van vrijwilliger Dennis op ordenen en opslaan


Dennis: ‘Toen ik hier voor het eerst binnenkwam, zag ik werk. Zoals ik het zie, kan ik hier nog van alles doen op het gebied van ordenen en sorteren, noem het: vakjes maken.’ Dennis werkt als vrijwilliger op de computerafdeling, samen met 4 collega's. Hij heeft zich geconcentreerd op het logisch opbergen van onderdelen en gereedschappen. Dennis: ‘Het overzichtelijk maken van wat je aan het doen bent, scheelt veel tijd. Daarnaast maakt een logische en herkenbare opslag van onderdelen en goederen duidelijk wat je wel en wat je niet kunt doen. Vroeger hield ik me ook bezig met logistiek, maar dan in de handel. Ik werkte voor een bedrijf dat auto-onderdelen aan garages leverde. De hele dag gegevens van onderdelen in de computer invoeren en digitaal uitsorteren, veel met Excel. Na problemen met mijn gezondheid kwam ik terecht in het magazijn. Daar hield ik me weer bezig met opslaan en ordenen, maar dan van de onderdelen zelf. Ik deed het voorraadbeheer en verzamelde bestellingen. Toen ik meer gezondheidsproblemen kreeg, ging ook dat niet meer en moest ik stoppen met werken.

Hier kun je gewoon jezelf zijn

Ik ben vanaf augustus 2020 hier bezig, mijn zwager tipte me over Betuwe Wereldwijd, haast een jaar dus en het bevalt me prima. Dit soort werkzaamheden doe ik graag en als ik een klein beetje mee kan denken, dan ben ik al heel erg tevreden. Hier kun je gewoon jezelf zijn, je hoeft niet continu bezig te zijn met jezelf op de kaart zetten. Ik heb wat makken en als ik zeg ‘vandaag voel ik me niet echt top’, dan kan ik dat melden en een dagje thuisblijven.

Naast de 2 dagen vrijwilligerswerk bij Betuwe Wereldwijd, houd ik van knutselen en klussen, mijn week is zo gevuld. Ik zet graag houten modelbouwpakketten in elkaar, dat is ook ordenen, sorteren en logisch nadenken. Op het moment ben ik bezig met een filmcamera van hout, die werkt ook echt en een knikkerbaan met verschillende tandraderen. Thuis denk ik nog na over hoe ik dingen bij Betuwe Wereldwijd wil aanpakken. Zo moeten de computers goed worden ingepakt om ze tijdens de zeereis te beschermen. Dat doen we duurzaam, in kartonnen dozen. Plastic verpakkingen zijn in de meeste Afrikaanse landen ook in de ban gedaan. Maar de douane moet wel goed weten wat er in een doos zit. Daar heb ik speciale stickers voor ontworpen.

Vroeger was ik een heel druk baasje en nu is het door de omstandigheden ‘back to basics’. Ik laat het verleden meer los en ik kijk nu naar de toekomst. Dit is mijn nieuwe leven. Vroeger wilde je altijd vooruit, omhoog en beter, dat kan niet meer en dat moet je accepteren.








 
Gerda Van Rhier