Harry Raemaekers, onze man in Leerdam



Soms is er iets in je leven dat je zelf nog niet opvalt, maar dat opeens op de voorgrond treedt. Het kan een springplank zijn naar een nieuwe hobby of zelfs nieuw (vrijwilligers)werk. Dat laatste overkwam Harry Raemaekers uit Leerdam.

Als leraar op de middelbare school schreef Harry verslagen over het uitwisselingprogramma tussen leerlingen van zijn school en een school in Estland. Hij vroeg financiële steun aan voor de schoolreizen bij goede doelenfondsen en voegde zijn reisverslagen toe. Die verslagen vielen op bij het fonds RC Maagdenhuis/de samenwerkende Nederlandse fondsen voor Centraal en Oost-Europa. Ze vroegen Harry om na zijn pensionering vrijwilliger te worden. Zijn taak werd het controleren van aanvragen voor financiële steun uit Estland, Litouwen en Russische provincies (oblasten). Hij bezocht 2 keer per jaar de sociale projecten in Oost-Europa en schreef er verslagen over. 7 Jaar was hij actief voor het samenwerkingsverband, totdat Oost-Europese landen toetraden tot de EU. In het vervolg moesten deze landen een beroep doen op EU-gelden voor steun. ‘Onvoldoende steun om er een goede sociale infrastructuur mee op te kunnen zetten’, zegt Harry nu. En dan komt er opnieuw toevallig iets op zijn pad. Harry’s vrouw zegt hem tussen neus en lippen door dat ze wat goederen heeft weggebracht naar Betuwe Wereldwijd. Hij vindt de stichting interessant en neemt contact op. Door zijn ruime ervaring met het aanvragen van fondsen rolt hij voor de 3de keer de fondsenwerving in. Hij werkt 4 jaar als vrijwilliger samen met onze voormalige directeur Willem de Boer. Willem de Boer is helaas in 2018 overleden.

In 2016 stopt Harry met het aanvragen van gelden voor Betuwe Wereldwijd. Nog steeds zet hij zich in voor de stichting, maar nu als inzamelaar. Hij is de man achter ons inleverpunt in Leerdam. Regelmatig rijdt Harry met zijn auto volgeladen met gebruikte goederen, voor op de Goilberdingerstraat. Hij deelt al onze berichten op Facebook met zijn Litouwse, Estse en Finse vrienden. Wie weet waar dat in de toekomst weer toe leidt!

Betuwe Wereldwijd heeft meer adressen in Nederland waar u gebruikte gereedschappen, fietsen en machines kunt inleveren. U vindt ze op onze site https://www.betuwewereldwijd.nl/geef-gereedschap. Wij stellen het overigens erg op prijs als u, net zoals als Harry, onze socialmedia-berichten wilt delen.








 
Gerda Van Rhier