Nieuwe coördinator Mens en Werk Frank

Werken bij Betuwe Wereldwijd, voor Frank betekent het een nieuwe uitdaging. Het duurt nog maar enkele jaren voordat hij met pensioen gaat. Frank vindt werken heerlijk. ‘Veel mensen vragen me Hoe lang moet je nog, maar ik mag nog. De doelstellingen van Betuwe Wereldwijd vind ik prachtig. Daarbij ga ik werken met mensen met een rugzakje -we hebben trouwens allemaal een rugzakje- ik vind dat gewoon een mooie groep mensen. Ik heb gemerkt dat ik daar goed mee kan samenwerken. Dat je elkaar kunt helpen en dat je dan ook vrolijk wordt als je samen weer een klus af hebt. Volgens mij kan ik mensen goed motiveren en enthousiast maken, ook al is het een rotklus. Ik vind het erg belangrijk om te kijken naar wat mensen wél kunnen en niet naar wat ze niet kunnen. Je wordt heel gauw beoordeeld op wat je niet kunt. Gelukkig worden in je leven en in je werk, dat is voor mij het belangrijkst.’

Foto Frank Kramer aan het werk.jpg

Het begeleiden van jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt is zeker niet nieuw voor Frank. Haast zijn hele werkende leven was hij actief in het Voortgezet Speciaal Onderwijs. Frank: ‘Eerst was ik docent hout- en metaaltechniek, maar eigenlijk heb ik alle vakken daar wel gegeven, ook sport en Nederlands. Later werd ik de stage-coördinator van de opleiding.’

 
Gelukkig worden in je leven en in je werk, dat is voor mij het belangrijkst
 

Frank zocht stageplekken uit voor de scholieren, begeleidde de leerlingen tijdens de stage en tegen het einde van de opleiding ging hij op zoek naar een passende werkplek. De interesses van de leerlingen waren daarbij altijd leidend.

Frank: ‘Dan ging naar een stadje niet ver van school en reed daar wat rond op zoek naar interessante werkomgevingen.’ Zo heeft hij ooit, toerend door Culemborg, Betuwe Wereldwijd ontdekt.Dat bleek een stageplek-op-maat voor één van zijn leerlingen. Het contact met de stichting zou jaren later leiden tot zijn huidige aanstelling bij Betuwe Wereldwijd.

Frank begint op 20 juli bij Betuwe Wereldwijd. Hij komt over als een rustige, gelijkmatige man. Iemand die zegt wat hij doet en doet wat hij zegt. ‘Dat zou wel kunnen kloppen’, geeft hij toe.

Frank woont al jaren samen met zijn partner Marjan. Samen hebben ze twee kinderen die al lang het huis uit zijn én hij is een kersverse opa. In zijn vrije tijd is hij graag in beweging. Hij is vaak in zijn grote moestuin te vinden en doet zoveel als maar kan op de fiets, ook de vakanties. Techniek boeit hem altijd, hij is graag aan het klussen en verbouwen. Hij noemt zichzelf een echte doe-het-zelver. Dat zijn opvallend twinkelende ogen op een opgewekt humeur duiden, kan hij ook nog wel bevestigen. Van onze kant kijken we uit naar een plezierige samenwerking!

Gerda Van Rhier