“Alles was eigenlijk wel leuk om te doen”

Het is voorjaarsvakantie en vier leerlingen van het Culemborgse Koningin Wilhelmina College (KWC) gebruiken die nuttig door bij Betuwe Wereldwijd hun maatschappelijke stage te lopen.
De jongeren zitten alle vier in de derde klas van de HAVO en Stef is één van hen.

De stage is verplicht, maar de leerlingen mogen zelf kiezen op welke plek ze hun stage willen lopen.
Het moet alleen wel een non-profit instelling zijn. Stef heeft goed doordacht voor Betuwe Wereldwijd gekozen. Vorig jaar koos hij voor een stage in de zorg bij het verpleeg- en verzorgingshuis Elisabeth-hof in Culemborg en nu wilde hij graag iets met techniek doen.
Bij de Elisabeth-hof hielp hij oude mensen en deed hij leuke dingen met ze. Zo maakten ze bijvoorbeeld samen met de bewoners een wensboom en zorgden er elke week voor dat één wens uitkwam. Daarna is hij er nog een poos gebleven als vrijwilliger, hij verzorgde de konijnen.
Vóór die stage wist Stef al heel zeker dat hij later in de zorg wil werken. Het is zijn droom om ambulanceverpleegkundige te worden of in ieder geval iets te gaan doen voor andere mensen.
Stef: “Ik ben geboren met een hartafwijking, ik weet hoe het is om patiënt te zijn. Die ervaring kan ik later gebruiken.” Mocht hij nog een maatschappelijke stage moeten doen, dan wil hij zeker naar een ziekenhuis.

Foto bij interview (2).jpg

Stef vond de stage bij Betuwe Wereldwijd erg leuk: “Alles was eigenlijk wel leuk om te doen, ik heb fietsen gedemonteerd, onderdelen gesorteerd en houten kisten in elkaar gezet. Die kisten gingen naar Afrika en moesten gevuld worden met het gereedschap dat op lijsten stond.
Het was gezellig aan tafel tijdens de pauzes. Sommige medewerkers zijn wel een stuk drukker en kunnen zich minder goed concentreren. Heb ik geaccepteerd. Soms is dat ook wel leuk omdat ze op die manier uniek zijn.”

Wij vonden het ook gezellig met Stef.

Betuwe Wereldwijd ontvangt regelmatig stagiairs van het middelbaar en technisch onderwijs.
Op dit moment loopt een project voor stagiairs uit het speciaal onderwijs.


Gerda Van Rhier