Bewegingsvrijheid voor Roemenen met een beperking

BWW_icoon in uitvoering.png

in uitvoering

BWW_icoon vraagteken (anonieme fonds).png

€1.000,- anoniem fonds

BWW_icoon vraagteken (anonieme fonds).png

€5.250,- anoniem fonds

BWW_icoon vraagteken (anonieme fonds).png

€2.000,- anoniem fondsMotivation zet zich in voor mensen met een beperking. In een land als Roemenië is dat nog belangrijker dan hier. De acceptatie van mensen met een beperking is er nog lang niet altijd even groot. Motivation wil dat veranderen.

Zo startte de organisatie afgelopen jaar de campagne #EnAbleParking. Deze campagne had als doel om parkeerplaatsen die bedoeld zijn voor mensen met een beperking weer beschikbaar voor hen te maken. Vaak worden deze plaatsen gebruikt door mensen zonder een beperking. De campagne was een groot succes: er kwamen 30 nieuwsberichten over en maar liefst 265 supermarkten werkten eraan mee.

Dit is echter niet de dagelijkse bezigheid van de organisatie. Motivation past vooral rolstoelen aan zodat ze toegankelijker en handiger te bedienen zijn. Zo krijgt iedereen precies de rolstoel die hij/zij nodig heeft. Ook biedt Motivation ondersteuning op het gebied van revalidatie, zelfstandig wonen, aangepast sporten, werk en vrije tijd. Tenslotte heeft Motivation ook een aantal groepswoningen waar rond de 30 jongvolwassenen permanent wonen. Het gaat om jongeren die zijn achtergelaten na hun geboorte. Motivation vangt hen op, waardoor ze toch een fijn leven hebben. Sommigen komen uiteindelijk in een pleeggezin terecht of bij hun biologische ouders.

Door een wijziging in het beleid van de regering loopt Motivation tegen een flink probleem aan. De regering geeft namelijk alleen nog maar vergoedingen voor een hele simpele rolstoel. Aanpassingen die juist zo noodzakelijk zijn om zo’n stoel passend te maken voor de gebruiker worden niet meer vergoed. Dat is niet alleen een probleem voor de mensen met een beperking, maar ook een verlies van inkomsten voor Motivation. Ze moet dus op een andere manier inkomsten vergaren, wil ze haar mooie werk blijven doen.

In samenwerking met ons ligt er een mooie oplossing op tafel: wij sturen Motivation fietsen, die zij reviseert en daarna verkoopt of verhuurt. Op deze manier kan de organisatie toch aan haar inkomsten blijven komen en rolstoelen op maat blijven maken.

Motivation streeft ernaar om de fietsen uiteindelijk ook aan te passen voor mensen met een beperking. Zo kunnen ze zich makkelijker verplaatsen dan met een rolstoel en hoeven ze voor lange stukken niet steeds de auto te pakken of een taxi te regelen. 

Om dit alles mogelijk te maken starten wij een langdurig samenwerkingsverband, waarin we de mogelijkheden voor samenwerking verder onderzoeken en uitwerken. We starten met een eerste verzending van:
100 fietsen
100 sets met fietsonderdelen
2 gereedschapsset fietsenmaker

Betuwe Wereldwijd en Motivation gaan samen een evaluatie uitvoeren van deze eerste try-out. Afspraken over de samenwerking leggen we vast in een Memorandum of Understanding. De kosten voor de coördinatie bij beide organisaties gericht op deze langdurige samenwerking maken eveneens deel uit van de begroting van het project.

De kosten voor dit project zijn €9.825,-. Hiervan betaalt Motivation zelf €1575,- voor de kosten van het transport van Nederland naar Roemenië. Voor fondsenwerving resteert dan een bedrag van €8250,-.

rolstoelgebruiker Roemenie.jpg
training revalidatie en zelfstandigheid Motivation Roemenie.jpg