Gereedschappen, machines en fietsen voor 3 beroepsopleidingen in Kenya

 
aankomst container AKIHL mrt 2021 P264.jpg

Weer is een verzending van Betuwe Wereldwijd over zee in corona-tijd goed verlopen! In december 2020 stuurden we een container met gereedschappen, fietsen, machines en trainingsmateriaal naar 3 scholen voor beroepsonderwijs in Kenya. Betuwe Wereldwijd heeft de scholen vooruit kunnen helpen met gereedschappen, machines, trainingsmaterialen en fietsen. Het gaat om projecten bij de St. Martin Deporres Special School voor kinderen met een beperking en bij de organisaties Mutino Friends en AKIHL-CBO. 

Mutino Friends verdeelt het gereedschap en de machines tussen hun eigen vakschool en de studenten die de beroepsopleiding hebben afgemaakt, maar niet aan het werk komen. Zonder eigen gereedschap kunnen gediplomeerden in Kenya niet voor zichzelf beginnen. Betuwe Wereldwijd stelt voor beginnende ondernemers speciale kits met gereedschappen samen. Er zijn startersets voor o.a. elektriciens, automonteurs en metselaars. Met het gereedschap zal de werkloosheid in het gebied minder worden en kan Mutino Friends veel meer studenten opleiden. De directeur van Mutino bedankte ‘de donoren oprecht voor hun bereidheid om werkloze vakmensen en speciaal vrouwen uit Mutino te ondersteunen.’  Wat later ontving Betuwe Wereldwijd het volgende bericht van Zr. Beatrice van de St. Martin Deporres Special School: 'Grote vreugde op St. Martin ’s avonds bij de aankomst van de container. Oprechte waardering voor allen die hebben bijgedragen aan dit project.’  De studenten laadden de goederen voor de school direct uit en sloegen ze nog vóór de nacht veilig in de school op. Ook de directeur van AKIHL wilde iedereen die heeft meegeholpen om het project te ondersteunen bedanken. Met de ontvangen goederen kan AKIHL meer dan 100 studenten per jaar opleiden in beroepen als automonteur, kleermaker, timmerman en metselaar. Tientallen ondernemers zullen met het gereedschap hun bedrijfjes gaan opstarten.

Betuwe Wereldwijd kan haar projecten niet realiseren zonder steun van donoren en fondsen. Verschillende fondsen, waaronder de Stichting Spykman en de Haëlla Stichting, steunden dit project. We bedanken ook de gemeente Culemborg voor de bijdragen vanuit de BCIS-regeling voor Mutino Friends en St. Martin Deporres.

Gerda Van R