Een Zeecontainer vol gereedschappen en machines onderweg naar Uganda om vaktrainingen te ondersteunen

 
 

Een zeecontainer vol met gereedschap, naaimachines, breimachines en fietsen is op weg naar Uganda. In de afgelopen maanden hebben maar liefst 60 deelnemers en vrijwilligers van Betuwe Wereldwijd zich ingezet om al het materiaal na te kijken, schoon te maken, te ontroesten, repareren, sorteren en in te pakken. Begin augustus is de container opgehaald en vertrokken naar de Rotterdamse haven.  Deze container zal een lange reis maken door Kenya naar Kampala, de hoofdstad van Uganda.

De gereedschappen en machines zijn bestemd voor vaktrainingen voor kwetsbare jongeren in Uganda. De vier ontvangers van het gereedschap zijn onder andere: Wisdom Training Resource Centre, Agape Hope female youth development association, Kirembe United Women Association, Mughende Women Farmers Assocciation. Organisaties die zich inzet voor het ondersteunen van kansarme jongeren waaronder alleenstaande moeders, weduwen, wezen, mensen met een beperking en jonge schoolverlaters. Door de jongeren de kans te geven technische vaardigheden te ontwikkelen, worden zij in staat gesteld om economisch zelfstandig te worden en hun levenskwaliteit te verbeteren.

Betuwe Wereldwijd bedankt alle betrokkenen voor hun inzet en is dankbaar voor de steun van alle donateurs en fondsen die dit mogelijk hebben gemaakt.

 
Gerda Van R