Global Goal day

Vier jaar geleden bepaalden de Verenigde Naties (VN) 17 ‘Global Goals’. Deze doelen vormen tot 2030 een wereldwijde agenda voor het oplossen van grote problemen in de wereld. Voor wethouder Joost Reus aanleiding om samen met Betuwe Wereldwijd de Global Goals vlag te hijsen. De gemeente Culemborg ondersteunt initiatieven die internationaal bijdragen aan de Global Goals. In landen die dat niet of onvoldoende op eigen kracht kunnen. Reus: “Het is bijzonder om te zien wat wij als kleine stad kunnen betekenen op plekken hier ver vandaan.” Uitgangspunt is dat de Culemborgse samenleving zelf bij de verschillende initiatieven betrokken raakt. Reus: “Dat kan op heel veel verschillende manieren. Stichting Betuwe Wereldwijd vind ik daar een heel mooi voorbeeld van.” Na het hijsen van de vlag trakteerde de wethouder in onze werkplaats alle medewerkers van Betuwe Wereldwijd op heerlijke tompoezen.

Global Goals in Culemborg
Gerda Van R