Mooie start voor financiering Ghana-projecten

metselen.jpg

Kopers van grond in Culemborg dragen bij aan twee projecten in Ghana via de bijdrageregeling BIDOC. BIDOC staat voor Bijdrageregeling Internationale Duurzame Ontwikkeling Culemborg. Voor elke vierkante meter grond die de gemeente Culemborg verkoopt, gaat één euro in deze pot. Het geld is bestemd voor internationale duurzame ontwikkeling. Voor twee van onze projecten in Ghana is nu in totaal 10.000 euro toegekend. Deze bijdrage is een mooi begin voor de financiering van beide projecten. Het gaat om de organisatie Suglo (Suglo N-Nya Behigu Women’s Association), die we eerder al ondersteunden met naaimachines en timmergereedschap. Met een nieuwe zending kunnen we weer een nieuw aantal Ghanezen zicht bieden op een beter bestaan. De andere organisatie die wij met een groot aantal technische gereedschappen ondersteunen is een nieuwe vakschool MDRS (Ghanese Methodist Development and Relief Services). Met dit gereedschap kan een groot aantal kwetsbare Ghanezen een opleiding krijgen tot onder andere timmerman, metselaar, boer of kleermaker.

Gerda Van R