Bestemming bereikt!

werkplaats Tanzania.jpg

Het gereedschap dat mede door de leerlingen van Lek&Linge werd ingezameld heeft zijn bestemming bereikt! De container van Betuwe Wereldwijd met gereedschappen en naaimachines is in Dar-es Salaam, de grootste havenstad van Tanzania, aangekomen. De goederen zijn door de drie organisaties opgehaald: de African Benedictine Sisters, de Christian Development Association en de African Initiatives for Relief and Development (AIRD) Tanzania.
De African Benedictine Sisters ontvingen een grote hoeveelheid gereviseerde naaimachines en technisch gereedschap, waaronder diverse sets voor groepen leerlingen. Dit project is grotendeels door de Werkplaats voor de wereld gefinancierd. De leerlingen kunnen nu letterlijk met goed gereedschap in de hand een vakopleiding volgen tot onder andere monteur, timmerman, metselaar, elektricien, schoenmaker of kleermaker. Met al dit gereedschap kunnen de Benedictine Sisters veel meer jongeren dan voorheen een plaats bieden. Ook de Christian Development Association kan met onze gereviseerde computers, naaimachines en gereedschap in hun centrum voor beroepsopleidingen in Shinyanga meer jongeren op een baan voorbereiden. 
De naaimachines voor AIRD gaan naar een enorm vluchtelingenkamp, waar vooral vluchtelingen uit Congo en Burundi zitten. Ze zitten daar vaak in een uitzichtloze situatie en zouden niets liever willen dan de handen uit de mouwen steken, een bedrijfje beginnen of naar school gaan. Met onze naaimachines kunnen zij nu aan de slag. Zoals Sylvia Babirye Maiso, de Directeur van AIRD Tanzania in een bedankbrief aan ons verwoordt: “De gereedschappen zullen zeker de levens veranderen van vooral vrouwen en meisjes in vluchtelingenkampen door vakopleidingen aan te bieden en hen daarmee zowel sociaal als economisch op eigen kracht te brengen.”  

Joost Rensen