Lek en Linge inzamelactie levert berg gereedschap op

ingezameld gereedschap lek en linge.jpg

Maar liefst 400 kilogram handgereedschap vulde de aula van de brugklaslocatie van Lek en Linge tijdens de afsluiting van de actie Tools4Change. Ook wethouder Collin Stolwijk en Joost Rensen van Stichting Betuwe Wereldwijd waren hierbij aanwezig. Joost Rensen (in het midden op de foto) reageert enthousiast:  “Het is geweldig om te zien wat er in een week tijd bij elkaar is gesprokkeld. Het levert veel op, voor zowel de kinderen in Tanzania als voor de dagbesteding hier in Culemborg. Uit deze actie blijkt dat op een simpele manier iets doen voor het goede doel werkt!”

Lek en Linge is sinds begin 2017 ook UNESCO-oriëntatieschool en waarden als internationale verbondenheid, verdraagzaamheid, solidariteit en duurzaamheid staan hoog in het vaandel. Zo wordt elke leerling gestimuleerd een steentje bij te dragen aan een veilige en schone wereld waarin men elkaar respecteert en beter leert te begrijpen. De actie Tools4Change past daar perfect bij. 

Joost Rensen