Een opgeruimde timmerwerkplaats

timmerwerkplaats Maastricht ophalen goederen juli 2021.jpg


Marianne en Anis wonen al 30 jaar in hun monumentale boerderij uit begin 1800. Anis heeft al die tijd een aannemers- en bouwbedrijfje gehad met een werkplaats aan huis. Het stel is nu met pensioen. Ze hebben besloten de boerderij te verkopen en naar een appartement in de stad te verhuizen. Het hele huis, inclusief werkplaats, moest leeg opgeleverd worden. Anis was al van plan om de ijzerboer te bellen. Daar stak hun zwager, vrijwilliger bij Betuwe Wereldwijd, een stokje voor. Met weinig moeite overtuigde hij Anis van een veel betere bestemming voor de gereedschappen. Betuwe Wereldwijd mocht komen om de timmerwerkplaats te ontmantelen.

 

Een goed gevonden doel voor gereedschappen en machines

Vier man sterk vertrokken we naar Maastricht. In 2 dagen tijd was de klus geklaard. Een vrachtwagen was nodig om alles in één keer naar Culemborg te kunnen vervoeren. We tellen 10 palletboxen vol professioneel handgereedschap waaronder een tegelzaagmachine, laserapparaten, compressors, een kolomboormachine, haakse slijpers, gereedschapskisten, schroeven, bouten en moeren plus vier werkkasten, twee enorme werktafels en een stapel plaatmateriaal. Een uitzonderlijke hoeveelheid goederen, waar we zeker een goede bestemming voor vinden.

Bent u ook met pensioen, gestopt met uw hobby of bedrijfje of wilt u uw werkplaats opruimen en zoekt u naar een goed doel voor uw gereedschappen en machines? Het komt bij Betuwe Wereldwijd zeker goed terecht.










 
Gerda Van Rhier