FILOSOFEREN MET GIJS

Als je met Gijs praat, weet je dat je binnen de kortste keren de diepte ingaat. Voor je het weet zit je samen met hem over de meest uiteenlopende onderwerpen te filosoferen. Het kan gaan over een vreemde tekst op een busje zout of over muziek, over techniek, politiek en ga zo maar door. Gijs komt vaak verrassend uit de hoek met zijn kennis.

Gijs: ‘Een beetje interessant gesprek, dat vind ik wel leuk. Als mensen zo oppervlakkig blijven, ik kan er niet mee uit de veren. Ik hou niet zo van een houding aannemen, wel van openheid en eerlijkheid. Dit gesprek vind ik leuk, ik hou wel van interviews. Ik doe het zelf ook weleens, maar dan alleen voor mezelf. Dan doe ik het om dingen te achterhalen. Ik ben ontzettend nieuwsgierig, ook naar subtiele details.

20201028_141604.jpg

Het werken hier is onderdeel van een re-integratietraject via Werkzaak. Ik ben al weer 5 jaar werkloos en dan ga je een beetje indutten. Hiervoor heb ik bij verschillende bedrijven gewerkt. Lang bij een paar meubelfabrikanten, van houten meubels en van meubels met verchroomd staal. Ik ben altijd multi-inzetbaar geweest. Bij allemaal heb ik afwisselend op de slijperij, de boorderij, de buigerij, de zagerij, ontvetting en de montage gestaan. Ik heb 13¹/₂ jaar bij dezelfde firma gewerkt.

Het mooie aan het werk bij Betuwe Wereldwijd is wel dat ik creatief bezig kan zijn en dat is zeer motiverend. Ze laten je ook wel je gang gaan, dan voel je je onderdeel van Betuwe Wereldwijd. Je levert echt een bijdrage. Het persoonlijke contact vind ik het mooiste van hier, en de saamhorigheid. Of ik hobby’s heb? Hobby’s heb ik totaal niet. Ik zeg altijd: een hobby moet je aan komen waaien, dat moet vanzelf gaan, daar kies je niet voor. Misschien is mijn grootste hobby een denkhobby, ik hou wel van filosoferen.  Ik ben een individualist, ik loop niet achter de meute aan. Ik neem niet zomaar aan wat anderen zeggen. Ik moet het eerst zelf helemaal doordenken en begrijpen voordat ik ergens van overtuigd ben. Je hebt je eigen waarheid.

Ik vind zo’n stichting als Betuwe Wereldwijd prachtig in elkaar zitten. Het is echt een win-win situatie voor beiden

De komende drie maanden ga ik zelf op zoek naar een reguliere baan. Het liefst wil ik weer terug in de houttechniek en iets doen waarbij ik creatief kan zijn. Maar ik heb er geen diploma’s voor gehaald en er is weinig werk in. De kans is groot dat ik toch in een fabriek kom te staan. Maar dan alsjeblieft geen repeterend werk aan de lopende band, dat niveau is te laag voor mij.
Wat ik zelf nog kwijt wil? Daar heb ik over nagedacht. Ik vind zo’n stichting als Betuwe Wereldwijd prachtig in elkaar zitten. Het is echt een win-win situatie voor beiden, er wordt geen misbruik van je gemaakt. De begeleiding vind ik heel professioneel.

Wil je ook graag een bijdrage leveren aan ons werk en je inzetten voor Stichting Betuwe Wereldwijd? Op https://www.betuwewereldwijd.nl/ons-werk-hier vind je verschillende mogelijkheden.

 
Gerda Van Rhier