Elina blijft zichzelf

foto+Elina2.jpg

Elina is ingetogen en rustig. Is dat niet lastig in een tijd waarin veel mensen zich hardop zo voordelig mogelijk promoten? Elina heeft er geen moeite mee, ze denkt er niet over na en is gewoon zichzelf. Ze voert niet graag het hoogste woord, maar werkt liever gestaag door achter haar bureau aan de financiële administratie van Betuwe Wereldwijd. Cijfers zijn altijd ‘haar ding’ geweest. Taal vindt ze lastig, hoewel.. in de pauzes broedt ze graag op woorden voor een spelletje Wordfeud.

Sinds ze de MEAO afmaakte, heeft ze met cijfers gewerkt, beroepsmatig én in haar vrije tijd. 

De rode draad in haar leven is wel de verbondenheid die ze voelt met andere mensen waar ook ter wereld, die net als zij in een kwetsbaarder positie verkeren.

Daarom trok werken voor Betuwe Wereldwijd haar ook zo aan. Het is wéér een manier om iets voor anderen te kunnen betekenen. Dat deed ze al in haar vrijwilligerswerk voor de kerk en voor de stichting Vrijstad waar ze penningmeester is. De stichting Vrijstad zet zich in Culemborg in voor sport en recreatie voor mensen met een beperking. Zelf zwemt ze graag, dat organiseert de stichting. De laatste maanden is ze met een groep mensen bezig geweest om voor Welzijn West Betuwe een complete cursus ‘Verzorgen van je financiële administratie’ voor vluchtelingen en statushouders op te zetten: “Het zijn 12 lessen geworden waarin van alles aan bod komt, van woonlasten tot verzekeringen.” Binnenkort gaat ze samen met iemand van de welzijnsorganisatie de lessen geven. De rest van haar tijd gaat op aan mantelzorg voor haar vriend in het oosten van het land. Hij kampt tijdelijk met een blessure. En ze bezoekt regelmatig haar vader die op leeftijd is en in een verzorgingstehuis zit. 

Elina is een jaar geleden als vrijwilliger voor Betuwe Wereldwijd gaan werken nadat ze werkloos was geworden. Ze heeft wel een sollicitatieplicht, maar mag van het UWV hier haar werkervaring op peil houden.

Gerda Van Rhier