Tweede container van 2022 bereikt bestemming in Uganda

 

Een tweede container van Betuwe Wereldwijd heeft dit jaar de plaats van bestemming bereikt. De directeur van Fact Child Outreach Ministry Uganda (FCOMU), Paul Tenywa, assisteerde bij het inklaren door de douane op de overslagplaats in Jinja, Uganda. We vragen vooraf één van de ontvangende organisaties om hierbij te helpen. Dezelfde organisatie die meehelpt bij het inklaren houdt toezicht op de correcte verdeling van de goederen uit de container over de verschillende organisaties. Alle paklijsten met daarop machines, fietsen en gereedschappen, worden nagelopen en afgevinkt. Behoorlijk wat werk dat de nodige hoofdbrekens kan opleveren. Er zitten veel goederen in een container en nog veel meer onderdelen en accessoires! Logisch dus dat er eens naar iets gezocht moet worden, een router deze keer en een onderdeel van een trapnaaimachine. Betuwe Wereldwijd is op afstand via mail en mobiel beschikbaar voor toelichting en advies waar nodig.

De dag na het overladen ontvingen we een opgeluchte mail van Paul Tenywa. Het proces was zonder echte problemen verlopen, met dank aan de andere vier ontvangende organisaties en speciaal aan Betuwe Wereldwijd. Vijf organisaties in Uganda kunnen met de machines en gereedschappen meer vaktrainingen verzorgen, nieuwe studenten aannemen en trainingscentra inrichten.

Paul Tenywa bedankte ons namens alle organisaties: ‘Uw organisatie heeft het voortouw genomen bij het voldoen aan de grote vraag naar werk. Iets waar veel ongeschoolde, nu nog werkloze jongeren in Uganda zich zorgen om maken.’ Hopelijk volgt container nummer 3 van dit jaar, voor Kenya, snel. Voorzichtig zijn de medewerkers al bezig met de goederen voor nóg een container, voor Zambia.

Gerda Van R