Goederen voor 5 projecten zijn veilig aangekomen in Kenya

 

De container van Betuwe Wereldwijd heeft de plaats van bestemming bereikt. De dag dat de container aankwam op het terrein van Kolping krijgen we een opgeluchte bericht van Patrick Kioko. De directeur van Kolping Kenya, Patrick Kioko, assisteerde bij het inklaren door de douane in Mombassa. We vragen vooraf één van de ontvangende organisaties om hierbij te helpen. Dezelfde organisatie die meehelpt bij het inklaren houdt toezicht op de correcte verdeling van de goederen uit de container over de verschillende organisaties. Alle paklijsten met daarop machines, fietsen en gereedschappen, worden nagelopen en afgevinkt. Behoorlijk wat werk dat de nodige hoofdbrekens kan opleveren. Er zitten veel goederen in een container en nog veel meer onderdelen en accessoires! Betuwe Wereldwijd is op afstand via mail en mobiel beschikbaar voor toelichting en advies waar nodig.

Vijf organisaties in Kenya kunnen met de machines en gereedschappen meer vaktrainingen verzorgen, nieuwe studenten aannemen en trainingscentra inrichten. Voor de projecten in Kenya zijn 15 fietsen, 70 desktopcomputers, 65 naaimachines, breimachines en heel veel sets gereedschap opgeknapt. Geweldig wat onze deel/werknemers en vrijwilligers weer samen voor elkaar hebben gekregen.

Kolping in Kenya stuurde ons mooie foto’s van enthousiaste leerlingen en docenten met het uitpakken van gereedschap en computers. 

"onze leraren zijn zo blij en het nieuws heeft zich door het hele dorp verspreid. Door dit gebaar verwachten we meer aanmeldingen"  schrijft directeur Patrick Kioko

De container voor Kenya is mogelijk gemaakt door bijdragen van fondsen en sponsoren, dank jullie wel!

 
Gerda Van R