Extra steun voor Betuwe Wereldwijd

 
Goede doelen Lek en Linge 2021.jpg

Ons team bestaat uit enthousiaste mensen die fietsen, computers, naaimachines en gereedschappen inzamelen, opknappen en verzenden naar de allerarmsten in de wereld. Zo hebben we het de afgelopen jaren gedaan, zo doen we het nu en zo willen we het in 2021 blijven doen. Onze idealen en gedrevenheid houden we overeind, ondanks de omstandigheden. We gaan door!! Maar daar hebben we wel extra hulp bij nodig.

De hele wereld heeft een bewogen jaar achter de rug en stichting Betuwe Wereldwijd vormt geen uitzondering. Na de sluiting in het voorjaar van 2020, konden we vorig jaar zomer weer langzaam open. Eind van het jaar hebben we de bezetting op de werkvloer vanwege aangescherpte coronaregels helaas drastisch terug moeten schroeven.

Veel goede doelenfondsen stopten vorig jaar met vergaderen. Ze namen geen besluiten meer of ze werden voorzichtiger. Lange tijd zijn er weinig bedragen voor projecten toegekend. Fysieke evenementen en acties waren niet mogelijk.

Het gevolg van dit alles is dat het werk aan onze projecten langzamer verloopt en dat een fors deel van onze inkomsten is weggevallen. Daarnaast maken we ons zorgen over sterk stijgende prijzen van containers en transport.

We maken ons niet minder zorgen over de situatie in Afrikaanse landen. Bij een lockdown heeft een groot deel van de bevolking van de ene op de andere dag geen inkomsten meer. Armoede en honger worden schrijnender, mensen zijn meer en meer aan het overleven.

Om ons werk ook in 2021 voort te kunnen zetten, vragen wij u om extra steun. Alle soorten hulp zijn welkom, alle beetjes helpen en iedereen kan meedoen. Kijk eens op onze website naar wat je allemaal voor ons kunt doen https://www.betuwewereldwijd.nl/wat-kunt-u-doen 

Gerda Van R