Eerste container van 2022 aangekomen in Tanzania

 

De eerste container van dit jaar is veilig in de haven van Dar es Salaam aangekomen. Het zeetransport duurde twee maanden langer dan verwacht. Vóór corona rekenden we ongeveer 6 weken voor de overtocht. Nog steeds is het zeetransport (samen met de prijzen) wereldwijd ontregeld. Toch denken we dit jaar meer containers dan vorig jaar de zee op te kunnen sturen.

De goederen zijn inmiddels uit de haven opgehaald en in goede staat aangekomen. 5 Projecten in Tanzania kunnen worden gerealiseerd. De vakschool voor jongeren met een beperking in Mbeya kan met de specialistische gereedschappen en machines schoenmakersopleidingen openen. De timmer- en kleermakersopleidingen zijn voorzien van degelijke machines en gereedschappen. GREPO gaat met de gereedschappen en machines trainingen timmeren en kleermaken voor kwetsbare jongeren opzetten. Het computeronderwijs en de praktijklessen aan de technische school in Songea kunnen worden voortgezet. Community Support Mission begint aan het kleermakersproject voor alleenstaande moeders. Het brillenproject van Stichting Matamba heeft slijp- en meettoestellen gekregen, prachtige nieuwe brilmonturen, een lading zonnebrillen en heel veel goede brillen op sterkte.

Meer zeetransporten volgen. Een nieuwe container met 5 projecten voor Uganda gaat bijna dicht, de laatste fietsen kunnen er met passen en meten nog bij. Daarna gaan we goederen voor projecten in Kenya opknappen en vervolgens staat een container voor Zambia in de planning. Gewoon door kunnen werken aan nieuwe plannen zonder vertragingen… het is voor iedereen een verademing.

Gerda Van R