Gereedschap aanvragen

Ook als Nederlandse stichting/NGO kunt u bij ons een verzoek indienen om een project in een ontwikkelingsland te ondersteunen met gereedschap. Dit doen we graag zolang het initiatief en de vraag vanuit het ontwikkelingsland komt.

Voordat u een uitgebreid aanvraagformulier invult, vragen we u om eerst een quick-scan in te vullen om te kijken of ons aanbod bij uw vraag past. Daarmee kunt u onnodig veel tijd en moeite besparen. 


wat wij te bieden hebben

In onze werkplaats knappen we gebruikt gereedschap op (naai- en breimachines, computers, gereedschap voor technische beroepen en fietsen) en verzenden het naar ontwikkelingslanden. Met deze goederen kunnen mensen een vak leren of eigen bedrijfje beginnen. Het gaat om gereedschap en machines op het gebied van textielbewerking (naaien, breien), landbouw, administratie en allerlei technische beroepen. Bij technische beroepen kunt u denken aan timmerman, loodgieter, automonteur, elektricien, metaalbewerker en metselaar. Passend bij elk beroep stellen we gereedschapssets samen: individuele sets of sets voor groepen.


Quick-scan

vraag 1


Past het gereedschap en de machines die u wil aanvragen in ons aanbod, zoals hierboven omschreven? 

 
vraag 2


Mogen deze tweedehands goederen in het land van bestemming ingevoerd worden?

 
vraag 3

Heeft uw organisatie ervaring / toestemming om goederen in te klaren en mogelijkheden om voor het binnenlandse vervoer van de goederen van de dichtstbijzijnde haven (of grote stad voor de niet aan zee grenzende landen) naar uw locatie te zorgen?


Heeft u op een of meer vragen een ‘Nee’? Dan kunnen wij uw organisatie helaas niet met deze aanvraag helpen.

Heeft u op alle vragen een ‘Ja’? Dan is het zinvol om een aanvraag bij ons in te dienen. We zullen uw aanvraag zorgvuldig screenen. Drie keer ‘Ja’ betekent niet dat we uw aanvraag automatisch zullen honoreren. Lees meer over de stappen van aanvraag tot realisatie.

U kunt hier het aanvraagformulier downloaden:


Voor vragen over Tools4Change projecten kunt u contact opnemen via Info@tools4change.nl.

 
 
patroon knippen.jpg
leerling kledingmaken
computerles in Gambia.jpg
fiets in Mozambique